Родни фотографи превзеха Рим

Галерия „България“ представя майстори на обектива

Родни фотографи превзеха Рим | StandartNews.com

Специална селекция на произведения от родни фоторепортери, участвали през последните 20 години в конкурса “БГ Прес Фото” е представена с изложба в галерия „България“ в историческия център на Рим.

Експозицията е организирана от Асоциацията на професионалните фотографи и Българския културен институт в Рим. Събитието е в рамките на конгреса на европейските професионални фотографи, който събира гилдията от всички държави в Стария свят.

Снимките проследяват политически и социални процеси както в България, така и в горещите точки на света. Основател на конкурса е журналистът фотограф Цветан Томчев. Участниците в изложбата са фоторепортери, публикували в печатни и дигитални медии през последните две десетилетия, като между тях са и кадри на „Стандарт“.

Изложбата беше открита от Жана Яковлева, директор на Българския културен институт в Рим, Лилия Йотова - председател на Асоциацията на професионалните фотографи, куратор е Олга Босева. Сред гостите на събитието бяха Вилем Ван Дер Вилес, президент на Нидерландските професионални фотографи, Жан Феликс Бернетел от френската фотографска организация FFPMI и Жоао Карлос от португалската CPPME.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай