Родна актриса разкри тайни за Ален Делон

Фани Коларова е гостувала на световната звезда в имението му в Души

Родна актриса разкри тайни за Ален Делон | StandartNews.com

Фани Коларова, която играе в двете серии на „Вина“, връщащи действието 100 години назад – в началото на историята, наскоро е гостувала на Ален Делон. Родната актриса и режисьор от 20 години живее и работи във Франция, а още през първите си месеци там се запознава и сприятелява със световноизвестния кино ас. Първата им среща е в парижкия театър „Марини“, където я представят на Делон час преди гонга за представлението му и двамата се увличат в дълъг разговор, въпреки че уговорката е била той да отдели пет минути за поредната си фенка.   

В „100 % будни“ по БНТ Фани разкри сегашното му физическо и душевно състояние, около което постоянно се спекулира в медиите, с метафората от българския фолклор „Старост-нерадост“. Коларова е прекарала цял ден в Души, където е имението на Ален Делон, но не изпада в детайли. Както се знае, напоследък войната между трите деца на Делон се разгоря с нова сила заради изказванията на Антони, най-големият син, че Анушка, единствената дъщеря, обявена за разпоредител с наследството от 300 милиона, крие менталните проблеми на общия им баща. Ален Фабиен, по-малкият брат, се солидаризира с Антони срещу сестра им – двамата са бесни, защото ще трябва да се задоволят с по 25 процента от богатството на баща си, докато останалите 50 процента отиват при Анушка.        

Фани Коларова, естествено, не коментира този деликатен казус, защото е приятелка и с Антони Делон. Тя написа предговора към неговите мемоари „По здрач“, излезли на българския пазар със знака на „Ентусиаст“. За Антони казва, че е копие на баща си - самурай, който подчинява живота си на японската максима „Падни седем пъти, стани осем“. 

Фани Коларова е дъщеря на режисьора Киран Коларов и Елена Баева, професор в НАТФИЗ и основател на частния колеж „Любен Гройс“. Излиза пред камерите още като дете в биографичната драма за Яворов „Дело № 205/1913“, един от хитовете на баща й. Тя е сред възпитаниците на Бончо Урумов в детското студио към „Сълза и смях“, завършва класа на Людмил Стайков по режисура в НАТФИЗ. Снима няколко късометражни ленти –  „Гардеробиерката“, „Малкият любовник“, „Баща ми“. Всяка от тях е отличена на фестивали у нас, във Франция и Русия. В средата на 90-те Фани Коларова заминава за Париж. Първо учи кино в Сорбоната, после влиза в прочутата актьорска школа „Флоран“. Винаги се включва във филмите на Киран Коларов – „Искам Америка“, „Испанска муха“, „Бунтът на L“, „Ако някой те обича“,  „Мълчанието на сестра ми“.

В киното на Франция и Европа получава по-малки и по-големи роли - в „Твърде лично“ с Лиъм Нийсън, в „Малката Лили“ на Клод Милер, руска учителка е в „Реваншът“, в "22 куршума" със Жан Рено.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай