Роден актьор играе с един от синовете на Шварценегер

Юлиан Костов влезе в „Белият лотос“, след като сърбинът Милош Бикович отпадна от сериала заради руско гражданство

Роден актьор играе с един от синовете на Шварценегер | StandartNews.com

Евроатлантическата коректност изигра лоша шега на Милош Бикович от „Южен вятър“ – както се разбра, известният сръбски актьор беше дисквалифициран от третия сезон на „Белият лотос“ заради топли връзки с Москва. Той има руско гражданство, получено преди началото на нападението над Украйна, а през 2018 г. президентът Путин му връчи медала „Пушкин“ за принос към културата на страната. Когато се разчу, че участвалият в руски филми Бикович поема ролята на треньор по йога от Москва в „Белият лотос“, външното министерство на Украйна се възмути и съседът остана извън играта, въпреки че си прибра целия хонорар по договор. А когато някой губи, винаги се появява късметлия – в случая Юлиан Костов, който се присъедини към оригиналния сериал на HBO. Костов има сериозен опит в жанра, благодарение на персонажите си в „Под станция Темпъл“, „Сянка и кост“, „Централа Берлин“, „Аз, вещицата“.

Юлиан е свикнал да бъде отличник. Син на бизнесмен и съдийка, той има над 60 медала от състезания по плуване, като стига и до националния отбор. Заминава за Амстердам, за да учи „Бизнес мениджмънт“, но все нещо не му достига - изоставя лекции и фитнес тренировки, за да гледа филми почти през цялото денонощие. Мести се в Лондон, за да вземе диплома, но вече има друга цел – да стане актьор. Вдъхновява го Хийт Леджър в „Черният рицар“. Голямата му тръпка са фентъзи сагите, но е наясно, че те в България са невъзможни. И решава да заживее в Англия. Започва от нулата - статист в реклами и ангажименти в късометражни студентски филми. Записва се на актьорски курсове – в някои от тях го мерят на криво, защото е от Източна Европа. Работи усилено, въпреки че в началото се отчайва от тоталната си неграмотност в актьорството. Убеден, че е некадърен, остава безкрайно учуден, когато преподавателите успяват да го освободят от комплексите му.

При първия му кастинг в световноизвестното студио Чинечита в Рим получава сериозен комплимент - казват му, че щом е българин, е страхотен актьор. Като Христо Живков. През 2018 година британският му агент го предлага на някои от най-големите мениджъри в Ел Ей. Костов си изкарва работна виза с идеята да се установи в Града на ангелите, но няколко пъти печели роли за филми, които се снимат в Европа. Трупа червени точки като Федьор Камински в първия сезон на фентъзи сериала „Сянка и кост“ на Нетфликс, той е руският злодей Владимир Макаров във видеоиграта „Call Of Duty: Modern Warfare III“. За „Син на друга майка" сваля 11 килограма за няколко седмици. Докато снимат „Разговорът" в Барселона, скача назад от три метра височина, след като каскадьорите, които му показват скока, разбиват носовете си. За „Тредстоун" трябва за отрицателно време да научи шест страници диалог на руски език.

"В Лондон се научих да бъда мил и искрен с хората, да намирам интересното в събеседника и да го изслушвам. Станах по-търпелив и разбрах, че за собственото си щастие и успех трябва да разчиташ най-вече на себе си. Свикнах да си запазвам повечето от свободното време“, бил е искрен Костов. Той обича да цитира типичната британска поговорка: "Ако си уморен от Лондон, значи си уморен от живота". Но при Юлиан умора няма – носи маршалски жезъл във войнишката си раница. И понеже основният му житейски постулат е "Не чакай да си готов, за да започнеш, защото никога няма да си", основава продуцентска компания. Именно чрез нея изпраща Мария Бакалова за кастинг на „Борат 2“ в Лондон. Актрисата, която тези дни беше в Торонто за снимките на „Стажантът“, където е Ивана Тръмп, съпруга на Доналд Тръмп, му става и бизнес партньор. Първият филм на фирмата им „Five Oceans“ е  черната комедия „Триумф“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов за дупката в Царичина, където военни търсят останките от първия човек и следи от извънземен разум. Костов и Бакалова са и пред камерите – имат общи сцени, между героите им трептят флуиди на романтика. В другите два водещи образа са Юлиан Вергов и Маргита Гошева. Костов твърди, че сценарият на „Триумф“ е от най-добрите, които е чел. Всъщност това е стремежът му - да създаде общество, може и да е камерно, но с обща кауза: българите и източноевропейците да бъдат приети равностойно в кино индустрията, за да я променят към по-добро. „На запад има дискриминация, пи арът за Балканите е лош", обяснява актьорът.

Другата страст на Юлиан Костов е музиката, с която той иска да се занимава все по-активно и все по-сериозно. От няколко месеца е двойка с красивата танцьорка Мирела, бивш участник в "Игри на волята" и бивше гадже на Валери Григоров, който сега живее с Мария Бакалова. Доскоро личният живот на Костов оставаше зад кулисите, но напоследък из социалните мрежи се появяват снимки от екзотичните пътешествия с изгората му. Той е достатъчно освободен, за да сподели, че ходи на психотерапевт и достатъчно възмутен, за да коментира неразбориите в родното кино – от смешните пари за статистите до кухите сцени в чуждите продукции, снимани у нас.

Още с появата си през 2021 г. „Белият лотос“ стана фаворит на зрителите. Приключенията в екзотичните локации, където се оказва, че и богатите са смъртни, са любими на милиони. Снимките за „Белият лотос“ 3 ще бъдат в Кох Самуи, Пукет и Банкок. Историята проследява нова група гости в луксозен комплекс от веригата „Белият лотос“, комедията се редува с драматични ситуации. Първият сезон, чиято премиера се състоя през юли на 2021-ва, получи 20 номинации за „Еми“ в 13 категории и 10 победи. Втората част, която тръгна през декември 2022-ра, се развиваше в Сицилия и получи 23 номинации за „Еми“ и се увенча с пет победи.

Премиерата на третия сезон е насрочена за 2025 година. Сред обявените по-рано актьори са Лесли Биб, Кари Кун, Франческа Корни, Никълъс Дюверней, Джейсън Айзъкс, Мишел Монаган, Сам Нивола, Патрик Шварценегер – един от тримата синове на Арни, Ейми Лу Ууд. Бикович трябваше да се включи в шест от осемте епизода, но стрийминг платформата прекрати партньорството им след реакцията на Украйна. Бикович отрече да подкрепя войната в Украйна и осъди „целенасочената кампания“ срещу него, застрашаваща „същността на свободата на изкуството“. „Израснах в страна, разкъсвана от война“, написа той в социалната мрежа „X“, припомняйки конфликта в бивша Югославия. „Никога не бих пожелал на някого подобно нещастие. По света има все повече и повече активни конфликти. Всеки от тях е различен. Всички те се разкъсват взаимно“, добави той и изрази надежда, че скоро „ще приключат“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай