Режисьор хвърли бомба, какво поиска за Брус Уилис

Актьорската му кариера за съжаление приключва, тъй като той има деменция

Режисьор хвърли бомба, какво поиска за Брус Уилис | StandartNews.com

Режисьорът от Австралия Едуард Дрейк апелира холивудският актьор Брус Уилис да получи почетен "Оскар", след като е продължил да играе в хитови филми, въпреки неврологичното си заболяване, пише „Дейли мейл“.

Дрейк, който е заснел девет филма с Уилис, включително поредицата Detective Knight и American Siege, иска подобно признание за Уилис, който никога досега не е получавал награда „Оскар“.

Миналата година семейството на звездата обяви, че актьорската му кариера за съжаление приключва, тъй като той има фронтотемпорална деменция.

Преди това 67-годишният актьор беше диагностициран с афазия - заболяване, което може да повлияе на способността на човек да разбира и изразява речта си.

Режисьорът заяви, че даването на почетен "Оскар" на Уилис е "най-малкото, което можем да направим".

"Имаме толкова много прекрасни спомени за неговите филми и наистина вярвам, че това трябва да бъде почетено", каза режисьорът.

В разговор с The Herald Sun Дрейк казва, че е бил наясно с влошаващото се състояние на Уилис, докато е структурирал графика на снимките.

“Искахме да почетем човека и неговите желания и да създадем тази невероятно безопасна и подкрепяща среда заедно с екипа му. Това означаваше, че трябваше да коригираме някои от ролите, които той играеше“, заяви режисьорът.

Detective Knight: Independence, който излезе на екран през януари тази година, e последният филм, по който двамата са работили заедно.

Брус Уилис е сред най-обичаните екшън актьори в света и новината за влошеното му здравословно състояние предизвика вълна от съпричастност. Семейството му благодари на феновете за изразената любов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай