Петък,

Райна Кабаиванска: Дъщеря ми мрази театъра от тригодишна

От: Агенция Стандарт -
1349
Райна Кабаиванска: Дъщеря ми мрази театъра от тригодишна
A
A
A

Оперната прима Райна Кабаиванска е в България за 21-то издание на своя майсторски клас.

„Много съм стара. Отидох в Италия, когато италианската вокална школа беше още жива, така че сега, чрез моите майсторски класове, се чувствам като будител. Като Христо Ботев с факел в ръка“, сподели Райна Кабаиванска пред Петя Дикова в „Тази събота и неделя“.

„Навремето майка ми казваше „Да не си мислиш, че си много умна и красива. Артистът става красив на сцената, защото вярва в това. Той се променя според ролята. Когато съм Дездемона, аз съм руса, а когато играя Тоска, съм брюнетка с ножа в ръка“, поясни примата, която е пяла на всички престижни сцени по света с най-добрите певци на своето време.

Тя разказа, че с Лучано Павароти са играли заедно само в „Тоска“, но пък са обиколили целия свят като тандем.

Певицата поясни, че фамилията й е Кабаиванска заради баща й Яким Иванов – ветеринар с развита фантазия, който е пишел книги. Той сам променя фамилията си на Кабаивански.

„Дъщеря ми прилича на мен само по външни черти. Тя е против театъра. Беше дребно същество на 3 години, когато каза „Ненавиждам театъра“. И досега е с това отношение, защото театърът ме отделяше от нея. 6-годишната ми внучка обаче е родено артистче. С нея си говорим като стари съзаклятнички. Чувството да имаш внуче е невероятно! То е повече от любовта на майката“, призна Райна Кабаиванска.

Можете да видите примата на концертите на студентите от майсторския й клас в Пловдив на 28 септември и в София на 1 октомври.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com