Отиде си един от основателите на Slipknot

Бившият барабанист и оригинален член на групата Джоуи Джордисън почина на 46

Отиде си един от основателите на Slipknot | StandartNews.com

Бившият барабанист и съосновател на съвременните метъл гиганти Slipknot Джоуи Джордисън почина на 46 години, съобщават Франс прес и ТАСС, като цитират съобщение на семейството. Не се посочва конкретна причина за смъртта на музиканта, но се казва, че той е починал в съня си. Погребението му ще бъде в тесен семеен кръг.

"Смъртта на Джоуи ни остави с разбити сърца и чувство на неописуема скръб. Всички, които го познаваха, разбираха бързия му ум, нежната му личност, голямото му сърце и любовта му към всичко, свързано със семейството и с музиката", пише в изявлението

Дълги години Джордисън се бори с тежко неврологично заболявание - трансверзален миелит, състояние, при което настъпва възпаление на целия напречник на гръбначния мозък в един или няколко сегмента, както и множествена склероза. Джоуи напусна Slipknot през 2013-а, като след това свири в групите "Scar the Martyr" и "Sinsaenum". Slipknot е създадена през 1995-а в щата Айова. Джордисън е барабанист на групата повече от 18 години. През 2006-а бандата получи награда "Грами" за песента си "Before I Forget".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай