Музиката завладява "Аполония"

36-ото издание на арт фестивала в Созопол започва на 1 септември

Музиката завладява "Аполония" | StandartNews.com

Единайсет премиери очакват публиката си на 36-ото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“. От 1 до 6 септември, макар и при различни условия, фестивалът ще има повече от актуална програма.

Несъстоялите се до този момент театрални, литературни, музикални и филмови премиери ще бъдат показани за първи път по необичаен начин. В рамките на пет дни старият Созопол ще празнува само на открито. Както повеляват правилата на 2020-а.

Не само поп и рок концертите, но и класическите ще бъдат на открито в Амфитеатъра. Именно на тази сцена Живко Петров ще представи новия си албум. С него на пианото ще свири и Людмил Ангелов.

Амфитеатърът в Созопол ще посрещне и Мариус Куркински с неговияюбилеен спектакъл – „Мариус на 50“. На сцената концерти ще имат и Ицо Хазарта и Любо Киров.

Литературните представяния отново ще бъдат в Художествената галерия в Стария град, но на открито в двора. Там публиката на „Аполония“ ще се срещне с Георги Господинов и неговото „Времеубежище“, с Георги Лозанов и последната му книга „Земното щастие“ и с още немалко литературни представяния.

Панорамата на новите български филми този път ще е под формата на лятно кино. Като част от програмата на тазгодишните Празници на изкуствата ще е премиерата на лентата „Страх” на сценариста и режисьор Ивайло Христов.

Театърът ще е на открито и ще е на маса. Неговата цел ще е не само да събуди въображението на зрителите, но и да заиграе с него.

Созопол е в трескава подготовка за откриването на Празниците на изкуствата. Преди броени часове започна дългоочакваният майсторски клас на големия оперен певец Орлин Анастасов. Повече за него и за това какво ще предложи това традиционно, но и някак различно емоционално издание на фестивала разказва артистичният му директор Маргарита Димитрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай