Маргарита Попова слуша фадо в Банско

Вицепрезидентът и Петър Стоянов бяха сред гостите на джаз фестивала

Маргарита Попова слуша фадо в Банско | StandartNews.com

Банско. Маргарита Попова се оказа любителка на фадото. Вицепрезидентката беше сред ценителите на страстните португалски песни, дошли под Пирин планина за концерта на дивата Ана Мура. Певицата озари с чувствения си глас предпоследната вечер на джаз фестивала в Банско. Изпълнителката плени публиката и с красотата си.

Предната вечер на джаз фестивала беше забелязан и президентът Петър Стоянов (1997-2002) в компания на съпругата си Антонина. Двамата са чести гости на събитието през годините. Орлин Павлов също захвърли ангажиментите на морето, с които са затрупани в момента повечето му колеги, и се отправи към по-хладния Пирин.

През всички вечери на феста площадът се пълнеше до дупка. На сцената се качиха едни от най-добрите български джаз изпълнители, сред които формацията "Сентиментъл Суингърс" и Мирослава Кацарова. Специално от Париж пристигна и талантливият ни пианист Марио Станчев. Заедно с Веселин Веселинов-Еко и Христо Йоцов на ударните и грузинката Мая Бараташвили те изненадаха приятно публиката на площада в Банско. Международното участие тази година беше достойно за много аплодисменти. "Ти Джи Кинг" донесоха луди ритми на фламенкото. Женското присъствие пък концентрира очарованието на вечерите под звездите с бразилката Ив Мендес и Анджи Кинг, обявена за една от най-добрите джаз изпълнители на Англия. Хюбърт Тъбс, бившият вокалист на култовата група Tower Оf Power, и "Блус & соул ревю" пък бяха посрещнати от публиката на крака.

Италианска формация "Спагети суинг" направиха уникално шоу като сготвиха паста, докато пееха. На сцената беше подготвена маса с продукти, тигани, спагети. Главният готвач беше Маурицио Сицилиано, вареше спагетите, като от време на време разхвърляше из публиката. Асистентки му бяха двете вокалистки Мис Бети Боп и Линда Джиджерино, които се справяха еднакво добре както с микрофоните, така и с лъжиците. Барабанистът Стефано Перето пък смени за малко палките със сноп спагети. Накрая, естествено и феновеq и публика можеха да опитат от вкуснотията.
Снощи Банско джаз фест трябваше да завърши грандиозно с българско участие на Васил Петров и Стефка Оникян с "Биг бенд Благоевград". Последни акорди дръпнаха и американците "Блекаут Трио", "Рей Джелато & "Гигантите" и "Ехуд Етун трио" от Израел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай