Сряда,

Кортни Кокс се завръща с "Писък" на екрана

От: Агенция Стандарт -
541
Кортни Кокс се завръща с "Писък" на екрана
A
A
A

Култовата хорър поредица "Писък", създадената от легендарния майстор на ужаса Уес Крейвън и сценариста Кевин Уилямсън, се завръща на големия екран в началото на 2022-а. Новата лента ще разкаже следващата смразяваща глава от историята на градчето Уудсбъро, емблематичната Сидни Прескот и страховития Гоустфейс.

Режисьори на "Писък" са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет от творческото трио Radio Silence, стоящо зад жанровия хит "Докато смъртта ни раздели", а сценаристи са Джеймс Вандербилт ("Зодиак", "Невероятният Спайдър-мен") и Гай Бизик ("Докато смъртта ни раздели", "Castle Rock"). Създателят на поредицата Уилямсън е изпълнителен продуцент, наравно с третия член на Radio Silence Чад Вилела.

В ролята на Сидни Прескот отново ще видим звездата Нев Кембъл, която наскоро изрази задоволството си от уважението, което авторите на предстоящата продукция засвидетелстват към паметта и наследството на Крейвън, както и вълнението си от предстоящото ѝ завръщане в Уудсбъро: „След като прекарах доста време в разговори с Radio Silence, те показаха огромна любов и уважение към Уес и всичко, което той е направил за поредицата „Писък“. Изключително развълнувана съм да вляза отново в ролята на Сидни Прескот и да се завърна в Уудсбъро.“

Жилет и Бетинели-Олпин също не крият вълнението си от възможността да работят с Нев Кембъл: „Щипем се, за да проверим дали сънуваме. Трудно е да изразим в каква голяма степен образът на Сидни Прескот формира любовта ни към филмите. Възможността да работим с Нев е сбъдната мечта. Не би било филм от поредицата "Писък" без Нев и за нас е чест и сме ужасно развълнувани да се присъединим към нея в  Уудсбъро.“

Наред с Нев Кембъл, в новия "Писък" се завръщат и други двама ветерани от поредицата – Кортни Кокс и Дейвид Аркет, които отново ще влязат в кожите на култовите Гейл Уедърс и Дюи Райли. Към тях се присъединяват и няколко нови лица, сред които Джак Куейд ("The Boys"), Мелиса Барера ("In The Heights") и Джена Ортега ("You"). Продуценти на филма са Джеймс Вандербилт, Пол Найстийн и Уилям Шерак.

"Писък" ще огласи кината на 14 януари 2022-а.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com