Книга на Ралчев сочи пътя към храма

Книга на Ралчев сочи пътя към храма | StandartNews.com

Изключителен труд, заявиха академици и професори на премиерата на том 3 от "Тамплиерство и масонство"

"Искам да вярвам, че мнозина от нашите днешни политици ще прочетат този изключителен труд и ще проумеят, че не е достатъчно само да влезеш в Храма. Нужно е да сътворят себе си и своето мислене по един нов, коренно различен начин. В противен случай ще си останат само в настоящето, ще се превърнат в хора с определен социален статус, но без вяра и сърце." Думите са на д-р Теодора Узунова и бяха изречени на премиерата на третия том на "Тамплиерство и масонство" на доктора по философия и Велик приор Румен Ралчев. Луксозният том отпътува още във вторник към читателите с клеймото на в. "Стандарт".

На премиерата в хотел "Кемпински" свои мисли за "огромния" труд на Румен Ралчев сподели и академик Асен Богданов. Според него устойчивото развитие на масонството в неустойчивото ни време може да служи за пример.
Книгите на Ралчев получиха признание и от професор Недю Недев, който разкри, че Орденът на тамплиерите у нас е на второ място по принос след американския.

"В страната на джапанките и потниците трябва да има и други хора и това са именно тамплиерите. Със своите черни костюми и бели ризи те внасят дух на аристократичност. Само такива специални хора могат да завържат скъсаните нишки между Земята и небето", сподели в емоционалното си слово професор Валери Стефанов. Той нарече труда на Ралчев "забележителен социален жест."

Заместник главният редактор Екатерина Николова приветства автора от името на главния редактор на "Стандарт" Славка Бозукова.

Румен Ралчев благодари за отзивите и сподели трудностите по написването на четирилогията. "Безпочвена е мълвата, че тайните общества дърпат конците в България. Ако беше така, надали страната ни щеше да е в това състояние", заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай