Ицко Финци празнува важен юбилей

Големият актьор и жена му Лиза Боева, която е на 42 години, отбелязват 10 години любов

Ицко Финци празнува важен юбилей | StandartNews.com

"10 години след сватбата с Лиза още съм влюбен в нея. На 22 май ще отбележим деня с разходка, ще си говорим за новите неща - лекциите, които водим с нея по интернет, ще мечтаем като всеки друг път. Щастлив съм много“. Това каза големият актьор Ицко Финци, който наскоро навърши 88 години. И за него, и за жена му Лиза Боева, която е на 42 години, любовта е изненада, но и най-висшето благо, както се изразява Финци. "Често си говорим, че не вярваме в това, което се нарича "втори шанс“, "трети шанс“. Всеки път е различно, всяка ситуация е различна“, смята Финци. 

Историята на любовта им тръгва от амбициозния студентски проект на Лиза Боева, чийто ментор е проф. Георги Дюлгеров. "Мегаломански беше“, шегува се Лиза. Тя включила в него дузина известни актьори. Дюлгеров прегледал листата и се пошегувал: "Можеше да включиш и Ицко Финци“, за да й даде знак да не се увлича.

Финци е изключително внимателен към ангажиментите, които поема. Но Лиза се амбицирала. И наистина поканила Финци за своя студентски проект - нещо, което никой дотогава не бил успял да постигне. Защо Финци приема? Споделя, че сценарият го заинтересувал, а и много се впечатлил от Лиза. И ето, години след това двамата са семейство. Малката Матилда е нещото, което ги свързва най-силно. Тя вече е на 4 години. 

"Когато Сами беше хлапе, аз бях денонощно зает със снимки, със спектакли. Не успях да споделя детството му. Сега с Матилда е различно. Виждам едно малко човече, което навлиза в живота ми и аз му помагам, доколкото мога“, споделя Финци.

Синът му Самуел от пианистката Гина Табакова е световноизвестен актьор, с изключителна кариера в Германия. Разделят се с Гина, когато Сами е на 13 години. Наследникът на Ицко е 13 години по-голям от настоящата му съпруга и 51 от сестричката си. Именно заради пропуска във възпитанието на сина си Финци днес е постоянно до момиченцето си Матилда, кръстено на майка му. В началото на месеца тя навърши 4 години. 

"И тя е тръгнала да се развива в света на изкуството, към балета. Много обича класическия балет. Става все по-смела и във въртенето, и в подскоците“, горд е таткото.  Той сам се впуска да е партьор на малката в света на балета, който тя учи в частна школа, пише "Минаха години". 

"Дойде момент, в който аз трябваше да й партнирам като принц Дезире или като Франц, или като лешникотрошача, да вземам на ръце, да я издигам по много пъти и плавно да я спускам на земята“,разкрива момент от изграждането на дъщеря си като балерина Ицко. Той е толкова всеотдаен, че е готов да прави балетни поддръжки на малката принцеса и да върти пируети до замайване, само и само тя да е щастлива.

Фото: Varna24.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай