Идрис Елба жъне успех след успех, цели се в "Оскар"

Идрис Елба жъне успех след успех, цели се в "Оскар" | StandartNews.com

Скоро всички отново ще заговорят за актьора Идрис Елба. След като беше блестящ Мандела в едноименната лента, сега ще го видим като лош главатар на бунтовническа милиция, която ползва деца убийци някъде из Африка във военната драма на Кари Фукунага Best of no nation. Режисьорът стана световноизвестен със сериала "Истински детектив". Премиерата на новия филм беше на филмовия фестивал в Лондон. Елба е плащещо харизматичен, написа "Гардиън". По всяка вероятност Beast of no nation ще влезе в битката за "Оскар"- за режисура, филм, а Идрис за поддържаща роля, понеже главният герой е малкия Абрахам Ата.

Тази година Идрис игра и в „Отмъстителите: Ерата на Ултрон". Той ще даде и гласа си на страшилището Ширхан в новия "Книга за джунглата". За Идрис критиците казват, че актьор, могъщ като електроцентрала - powerhouse.

Роден е на 6 септември 1972 година в Лондон.

Висок 1,90 см.

На 15 години напуска училище

Голям фен на "Арсенал" от пети клас

На 19 работи като диджей в нощни клубове под името Big Driis

Живее в колата си в годините на ранната му кариера.

Прави пробив с ролята си на Ръсел Бел в американския сериал "Наркомрежа".

Попада в списъка за 100-те най-красиви хора на списание "Пийпъл" за 2007-а.

През 2013-а се нарежда под номер 2 в класация на най-секси мъже за всички времена, отново на "Пийпъл".

През 2015-а попада в 50-те най-добре облечени господа на Острова

Той е главен герой в поредицата на Discovery Channel "На скорост", където пробва да кара всякакви възможни средства, даже и самолет.

За образа на Мандела и кое му е помогнало да го пресъздаде, споделя: "Баща ми оформи представата ми за този човек. Присъствието, усещането, хумора, начинът, по който се движи - елегантен, но в същото време здрав, непоклатим като скала. Канализирах енегрията на татко, защото той беше голям фен на господин Мандела, а и беше в профсъюз на работници. Баща ми Уинстън, който е от Сиера Леоне и работеше във фабриката на Форд, не се бореше за свобода, а за нещо друго: "Моите момчета заслужават стоманени ботуши и обедна почивка". Но Мандела винаги е бил част от дискусията".

Идрис прекарва сам цяла нощ на остров Робен, където Мандела е бил изолиран за 27 години.

"Мястото беше обитавано от духове. По едно време хладен бриз ме перна през лицето, а беше средата на лятото, изобщо не беше студено. Това ме и събуди всъщност. Цялата нощ стоях с настръхнали косми по главата и врата. Гарантирам ви - това беше призрак", разправя той.

Когато пък с Никълас Кейдж снимали в Ghost Rider: Spirit of Vengeance в Трансилвания, колегата му преживял същото. Идрис веднъж попитал Кейдж защо изглежда стреснат, а той отвърнал, че е прекарал нощта в замъка на Дракула. "Исках да канализирам тази енергия и беше много страховито", отвърнал Кейдж.

Печели "Златен глобус" за най-добър актьор в минисериал за ролята си в "Лутър" през 2012-а

Той и бившата му жена Ким имат дъщеря Исан, а приятелката му Найяна Грат Идрис му роди син, Уинстън през 2014 г.

Преди време упорито се заговори, че Идрис Елба ще бъде следващият Джеймс Бонд. Авторът на новата книга за 007 – Антъни Хоровиц, обаче нарече Идрис „твърде уличен", за да изиграе вечния агент. „Достатъчно груб е, за да изиграе ролята. Не говоря за цвета на кожата му. Говорим за герой, който има доста по-умели маниери", заяви Хоровиц. После той се извини за коментара си и обясни, че не е подбрал най-подходящата дума. Елба реагира: „Продължавай да се усмихваш! Не изисква енергия и не вреди! Научих това на улицата!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай