Понеделник,

Художник с признание от Кеймбридж

От: Failed to load user -
1014
Художник с признание от Кеймбридж
A
A
A

Благоевград. Благоевградският художник Иван Милушев бе удостоен с диплом от Кеймбридж за цялостно творчество и принос в развитието на художественото изкуство.

Пътят към отличието започва преди години с обща изложба в софийската зала на улица "Шипка". Там участва с 3 картини от пастел, озаглавени „Женски профил", две от които са продадени. По-късно Милушев получава писмо от проф. Филип Уорд от Кралския географски институт на Великобритания. Те се срещат в София, професорът търси женски лик за корица на своя книга и моли благоевградчанинът да му предостави частично права за ползване на една от неговите картини. Художникът се съгласява, а по предложение на Уорд е организирана изложба във Великобритания, включени са 26 творби на Милушев, от които 23 са продадени. През 2013 г. благоевградчанинът получава писмо, с което му съобщават, че е номиниран за диплом и медал на Международния биографичен център на Обединеното кралство. За престижното отличие са номинирани около 2000 интелектуалци в изкуството от цял свят.

През юни тази година Иван Милушев получава официално писмо от Международния биографичен център на Кеймбридж, че е награден с диплом на института. Той има в творческата си биография над 10 самостоятелни изложби в България и още толкова в чужбина. От ноември 2013 г. е директор на благоевградската художествена галерия.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички