Гледаме Асен Блатечки в „Сестра“

Майсторът прави дует с Моника Найденова в новия филм на Светла Цоцоркова

Гледаме Асен Блатечки в „Сестра“ | StandartNews.com

Асен Блатечки е в дует с изгряващата Моника Найденова в новата продукция на Светла Цоцоркова „Сестра“, който е в конкурсната програма на 24-ия София филм фест. Столичната премиера на лентата е на 27 юни от 20 и 30 часа в А6 – новата открита платформа за събития на НДК. „Сестра“ е втората пълнометражна лента на Цоцоркова, която прибра много престижни международни отличия с игралния си дебют „Жажда“. Първата награда за „Сестра“ дойде от фестивала в Сан Себастиан - специален диплом от програмата „Нови режисьори”. Веднага след го гледаха в Китай и Франция, а операторът Веселин Христов получи приза на „Златната роза“ във Варна. Сред другите постижения са вотът на младежкото жури на ФИПРЕССИ във Варшава, гран при в Скопие и Котбус. Овации за „Сестра“ имаше на кинофорумите в Лондон, Минск, Солун, Гьотеборг...

„Филмът на Цоцоркова е за семейния живот и сестринството, за малките уж невинни лъжи, които споделят членовете на едно семейство, и за начина, по който могат да бъдат преодолени противоречията между близки хора – теми, които са познати на всеки от нас“, пише списание Variety. „Сестра“ на Светла Цоцоркова е доказателство за нейните талант и способности да пресъздава отношения между членовете на едно семейство, обусловени от средата, в която живеят“, е коментарът в Cineuropa.

Моника Найденова, която е откритие на Светла Цоцоркова от „Жажда“, е в компанията още на Светлана Янчева, Елена Замяркова, Валентин Ганев, Иван Савов и Александър Бенев. Сценарият е на Светослав Овчаров и Светла Цоцоркова, които са и продуценти на филма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай