Фурор на Владо Пенев и Силвия Лулчева във Враца

Фурор на Владо Пенев и Силвия Лулчева във Враца | StandartNews.com

Враца. Владимир Пенев и Силвия Лулчева предизвикаха истински фурор с играта си в спектакъла „Дуети" от Питър Куилтър във Враца. Десетки гледаха прави любимците си в спектакъла на Театър 199, който е част от фестивала на камерните театри, който се вихри от седмица.

Преди да изиграе четирите си роли в постановката, министърът на културата се срещна с директора на театъра домакин Анастас Попдимитров, пред който изрази подкрепата си за най-стария театрален фест у нас. „Враца заслужава да има такава национална и международна проява, а ръководството на театъра прави всичко възможно да я поддържа в годините", отбеляза министър Пенев. Той припомни, че е голям фен на фестивала, тъй като през последните 8 години е спечелил 5 пъти първата и 3 пъти втората награда за мъжка роля.

24-то издание на феста спуска завеса с две заглавия – „Търговци на презервативи" от Ханох Левин, продукция на врачанската трупа и „Дяволиада" от Михаил Булгаков, дело на театъра в сръбския град Шабац.
Преди раздаването на наградите за режисура, мъжка, женска роля и сценография ще бъде представена преводната книга с драматургични пиеси на Христо Бойчев на македонски. Автор на изданието е Лиляна Мазова, член на журито на Международния фестивал на камерните театри на НЕТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай