Фънки: Културата у нас е заметена

Това е изключително тъжно, защото само по себе си представлява духовенството на един народ, заяви Ковачев

Фънки: Културата у нас е заметена | StandartNews.com

Фънки сподели в ефира на Нова какво е да си острието на журито на "Като две капки вода". Според него прямостта е въпрос на характер.

"Много пъти не искам да влизам в излишни обяснения за истината. Директно заявявам, че няма да обяснявам, а просто ще казвам оценките на участниците. Без да се извинявам, това е състезание! Предполагам, че хората разбират, че когато се въздържа от мнение, значи корабът е потънал надълбоко. По-добре да мълча, защото иначе ще се излее нещо страшно", каза Фънки.

Относно държавните парични награди за музикантите от "Златният Орфей" Ковачев коментира: "С най-голямо удоволствие бих приел тази "пенсия", да не съм луд. Мисля, че я заслужавам. Аз не само съм участвал във фестивала като музикант, но и лично съм направил пет "Орфея", заедно с Иван Амебата, ако не и повече. Тогава имаше убийствени гости - Пол Роджърс, Бой Джордж, Латоя Джексън..."

"Културата у нас е изоставена на заден план, като не визирам само музиката, а всеки вид изкуство. Това е изключително тъжно, защото само по себе си представлява духовенството на един народ. А един народ, който няма дух, какъв е този народ!", категоричен е Фънки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай