Фандъкова чака среща с Bon Jovi

Кметицата пуска без пари колите на стадиона

Фандъкова чака среща с Bon Jovi | StandartNews.com

София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова чака трескаво подробности за срещата си с Bon Jovi. Още преди месец стана ясно, че столичният кмет ще се види с вокала на рок бандата малко преди той да стъпи на сцената на Националния стадион в столицата на 14 май.

Фандъкова е член на фен клуба на бандата у нас. Тя ще бъде на концерта във вторник, най-вероятно в ложата.
Концертът на рок бандата, която носи името на легендарния вокалист, се провежда под егидата на Столичната община. За събитието е осигурена логистична подкрепа под формата на безвъзмездно ползване на паркинга около и пред националния стадион "Васил Левски", обясниха от общината.

Стратегията на кметството е да използва подобни събития, които привличат много хора, за да популяризира кандидатурата на София за Европейска столица през 2019 г. Както при този концерт, така и на "София Рокс 2013", който ще е на 26 юли пред храм-паметника "Александър Невски", феновете ще бъдат информирани за амбициозната задача, която си е поставила общината. Официалната кандидатура на София пред Брюксел ще бъде направена през септември. 25 млн. лв. ще отдели София тази година за култура. В календара на културните събития има 78 проекта, с 14 повече от м.г., които са получили финансова помощ от общината за общо 1,868 млн. лв. За поредна година акцент са проявите на открито. "Целта е да заразим случайните минувачи, децата и учениците", заяви кметът Йорданка Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай