Ергени милиардери

Те са млади, светът е техен, но са соло

Ергени милиардери | StandartNews.com

Резултатите от ново проучване на Wealth-X и UBS показват, че броят на милиардерите в световен мащаб е скочил до над 2000. Тяхното общо състояние пък възлиза на 6,5 трилиона долара, което е повече от брутния вътрешен продукт на Франция и Германия, взети заедно, пише CNBC. Предишни проучвания определяха броя на милиардерите по света между 1200 и 1600.

Сред тези хора има и доста необвързани. Списание "Форбс" изготви класация на 400-те най-богати американци за 2013 г., след което са прегледали подреждането, за да определят кои са най-желаните ергени. Да си ерген е нещо повече от това да си просто необвързан. Точното определение на думата ерген е някой, който никога не се женил. Само 12 души в класацията на най-богатите американци за 2013 г. отговарят на това описание. От "Форбс" са изключили от тази група мъжете, които са на възраст над 50 г., и тези, които са сгодени, за да определят кои са шестте най-желани американски милиардери. Ето ги и тях:

1. Джак Дорси, на 37 г., притежава 1,3 млрд. долара. Той е основал множество успели технологични компании, между които Twitter и Square. Момчето от Средния Запад обаче все още не намира любовта. Говори се, че отново излиза с инструктора по йога Кейт Гриър, след като скъса с британския модел Лили Коул по-рано тази година. Можете да спечелите сърцето му като му пишете в Twitter на @jack.

2. Скот Дънкан е на 31 г. и притежава 5.5 млрд. долара. Той е също толкова мистериозен, колкото и богат. А също така богатият наследник е необвързан. След смъртта на баща му през 2010 г. състоянието на Дънкан нарасна с 2,4 млрд. долара, благодарение на дела, който наследи в компанията за тръбопроводи Enterprise Products Partners. Намирането на телефона му не е никак лека задача.

3. Робърт Пера, на 35, притежава 1,95 млрд. долара и има всичко - бързо разрастваща се технологична компания (Ubiquiti Networks, Inc), отбор от НБА ("Мемфис") и според някои информации - доста добра стрелба на баскетбол. Той обаче няма с кого да сподели всичко това. Според слухове в китайските медии от юни Пера излиза с тайванския модел Руру Лин.

4. Тор Питърсън е вече на 49, има 2 млрд. долара и е единственият американец сред международната група милиардери в Glencore Xstrata. Той ръководи подразделението на компанията за търговия с въглища и кокс от Швейцария. Питърсън е роден в Калифорния, но учил в гимназията в Швейцария, след което завършва университета Дюк през 1986-а. Което означава, че знае как да се забавлява.

5. Джефри Скол е на 48 г. и има 3.8 млрд. долара. Той е един от малкото хора в света, които са дарили над 1 млрд. долара. Филантропът, филмов продуцент и бивш президент на Ebay, в момента живее с приятелката си Стефани Суедлав в Силициевата долина, така че трябва да се действа бързо.

6. Питър Тийл е на 46 г. и притежава 1,8 млрд. долара. Тийл съосновава компанията за онлайн разплащания PayPal през 1998 г., която по-късно продава за 1,5 млрд. долара. Той става първият професионален акционер във Facebook през 2004 г., когато написва на Марк Зукърбърг чек за 500 000 долара срещу над 10-процентен дял в компанията. Смята се, че е гей. Иначе е необвързан и подкрепя класическия либерализъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай