Джаро поздрави младия крадец Йовин

Джаро поздрави младия крадец Йовин | StandartNews.com

Гилдията се събра за премиерата на филма "Отрова за мишки"

Джаро и Гущера от "Под прикритие" "оживяха" за премиерата на най-новия филм "Отрова за мишки". Михаил Билалов се появи в компанията на сценаристката Ваня Николова, очевидно загърбил слуховете, че двамата имат интимна връзка. Те изгледаха с интерес дебютната лента на режисьора Константин Буров. Герасим Геров, който беше Гущера в крими сагата на БНТ, пък се изкефи на играта на Смока в новия филм, в чийто образ влезе младият Иван Панайотов, познат и като Димо от "Столичани в повече". По кинаджийска ирония един от персонажите всеки път бъркаше и вместо Смока го наричаше Гущера.

След финала на прожекцията Билалов поздрави сърдечно Николай Йовин, през чийто разказ се редяха събитията в историята. Младокът се появява в "Почти представление", където звездите са Мишо и Жоро Стайков.

Да уважат колегите си дойдоха още режисьорите Виктор Божинов и Стефан Командарев, актьорите Снежана Макавеева, Касиел Ноа Ашер, Лилия Маравиля, отново къдравият Явор Бахаров, Васил Мавриков, певиците Мария Илиева, Виктория Терзийска и Рут Колева, Ангел без Мойсей.

Ударните диалози придават очарование на новия филм, а Буров е събрал млади и талантливи лица, които се раздават докрай. Заради образа си Бисер Маринов от Кюстендил, познат ни от "Под прикритие" и "Домашен арест", е подстригал дългите си къдрици. Той е тарторът гадняр Гудата. Отлично впечатление прави Петър Генков, който забегна в чужбина да си търси арт късмета, но тук е циганинът Черньо. Героите се запознават в интернат в края на соца и започват да крадат като каре находчиви разбойници. Докато натрупват сандъци с пачки и правят своя банка. Това става възможно, защото "корупцията е най-добрият приятел на човека". Иван Панайотов и Николай Йовин кръстосват юмруци заради хубавата Елена - атрактивната Лора Декова. Тя е дъщерята на директора на ТВУ-то и свири на виолончело.

Преди началото на филма в Сине гранд Нина, съпругата на продуцента Андрей Алтъпармаков, помоли да го почетат с минута мълчание. Той си отива от този свят по време на снимките, но тя успява да го довърши в негова памет. "Отрова за мишки" тръгва в кината от петък.

Зад кадър

Сандъци със стари петолевки се търкалят в някои от сцените, а това отнело доста време - да се напечатат на принтер. Две подобни сцени са снимани в силен дъжд и вятър, но момчетата геройски издържали. А понеже Гудата трябвало да пие водка по сценарий, колегите му, без той да подозира, му поднесли шише с истинско питие. Ударил няколко здрави глътки и очите му изхвръкнали на първия кадър.

Историята

Четирите момчета, умело изучаващи занаята на крадците в ТВУ-то, правят банка от натрупани милиони. Заживяват в недостроена панелка, където прокарват ток, но не копнеят за луксозни условия. "Чисто драматургически погледнато, парите са изпитание в отношенията между хората, а това се случва в този филм. Пламен, Черньо, Гудата и Смока натрупват доста пачки и това се оказва проблем за тях", казва Буров. Над филма залягат преди около пет години със сценариста Венцислав Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай