Дънкан Лорънс от Холандия покори Евровизия

Гост-изпълнител на проявата, състояла се в Тел Авив, беше Мадона

Дънкан Лорънс от Холандия покори Евровизия | StandartNews.com

Представителят на Холандия Дънкан Лорънс спечели песенния конкурс на „Евровизия“ за тази година с любовната си балада "Arcade", предадоха световните агенции. Текстът разказва за изгубена голяма любов и се основава на лични преживявания на 25-годишния певец.

Гост изпълнител на проявата, състояла се в Тел Авив, беше Мадона. Облечена като „футуристична“ Жана д'Арк в тоалет от Жан-Пол Готие, тя изпълни своята нова песен "Future" и хита си от 1989 г. "Like A Prayer".

Съперници във финала на „Евровизия“ бяха представители на 26 страни. Досега Холандия е печелила конкурса четири пъти, последният път през 1975 г. С победата на Лорънс Холандия придобива правото да бъде домакин на конкурса следващата година.

Второто място зае участникът от Италия Махмуд с 465 точки. Руският участник Сергей Лазарев със състава Scream се пребори за третото място по резултати от гласуването на телевизионни зрители и професионално жури. Той отбеляза 369 точки.

Дънкан Лорънс бе безспорен фаворит на букмейкърите по време на състезанието. Те оцениха вероятността за победата му на над 40%. Така букмейкърите прогнозираха правилно резултата от Евровизия за първи път от четири години.

Нямаше специални ефекти в стаята за състезания на Лорънс. Артистът изпълни песента седнал на пианото.

За победителя

Лорънс спечелва шоу за таланти на 16-годишна възраст, като има възможност да направи първия демо запис. Чрез творчеството той изразява собствените си емоции.

Песента Arcade, която му донесе победата е вдъхновена от историята на любим човек, който е починал в ранна възраст.

Холандия печели конкурса за Евровизия за пети път и за първи път от 44 години.

Миналогодишната победителка Нета Барзилай връчи трофея на Дънкан Лорънс за изпълнението на песента "Arcade". Резултатът бе определен от комбинация от гласовете на експертното жури и зрителите от всички 41 страни участнички в конкурса.

Очаквайте още подробности

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай