Дейвид Чокачи vs. Калин Врачански

Звездата от "Спасители на плажа" беше у нас още заради "Непобедимите 2"

Дейвид Чокачи vs. Калин Врачански | StandartNews.com

Символичен дуел на секссимволи се е заформил на снимачната площадка на новия български филм "Вила Роза". Родната кинозвезда Калин Врачански се изправя срещу Дейвид Чокачи, един от горещите актьори от култовия сериал "Спасители на плажа". Елена Петрова, която е и продуцент, събира двамата си колеги в нашенски психотрилър с елементи на мистерия. Ще го гледаме по кината от 20 декември.

Чокачи спечели много женски сърца като Коди от "Спасители на плажа", където достойно партнираше на Памела Андерсен и Дейвид Хаселхоф. Дейвид идва за първи път у нас през 2011-а, за да прави филм за снимките на "Непобедимите 2". Тогава той е водещ на предаването "Екшън" за американската кабелна телевизия "Spike" и с екипа обикалят терените на бъдещите кинохитове. Може би точно тогава Чокачи се е запознал и с Елена Петрова, която е успяла да го привлече за своята продукция. Освен като водещ през последните години Дейвид има и качествени поддържащи роли. Сега обаче с Калин делят главните във "Вила Роза". Съперничеството за фенките върви като фон на актьорския им и мачовски чар. Двамата доста си приличат. Но не съвсем. Чокачи мислел Врачански за луд, защото ставал по първи петли и пращял от енергия. "Странно ме гледаше, човекът", смее се сега Врачански. "Дейвид беше много впечатлен от всичко и от всички. На третия ден от запознанството ни вече бяхме приятели. Каза, че за първи път от години насам работи толкова сериозно и има толкова точен режисьор срещу себе си, който знае какво иска", разказа Елена при Павел Владимиров по Нова.

Сюжетът на "Вила Роза" е вдъхновен от действителни събития, описани в разсекретените архиви на МВР. През 1985-а година се случват шокиращи убийства, мистериозно обвързани с предсказание на Ванга. Сценаристът Борислав Захариев и режисьорът Мартин Макариев правят сериозно документално проучване на историята. Елена обаче се застрахова, че в известна степен кинематографичният разказ има и голяма доза художествена измислица. "Опитахме се да заиграем с крайностите. Мистерията на екрана е голяма - всичко присъства чрез отсъствието си. В тези жанрове се случват много неща, които на пръв поглед не съществуват. Но те съществуват, променят хората и ги карат да действат в по-широки диапозни", каза тя. Героят на Калин е моторът на цялото действие - той заблуждава зрителя и обръща историята на 180 градуса.

Врачански по принцип не обича да се гледа на екрана, но признава, че няма търпение да види този филм. "Работата беше толкова интересна. За 20 дни направихме всичко и беше изключително и професионално", разказва той. "Калин е в тотално различен образ от всички други, в които сме го виждали досега. От толкова години работим заедно, но за първи път го виждам толкова смел. Има силно и лудо присъствие", не пести похвалите си Елена. Филмът е изцяло независима продукция и не е финансиран от държавата. Снимките са направени в Боровец през май. Заради тях Елена отпразнувала имения си ден с почти цяло денонощие работа, но пък почти призори екипът я поздравил със страхотни фойерверки. През това време Врачански бил на турне в Букурещ с "Коварство и любов" на театър "София". Пламен Манасиев и Лидия Инджова са другите звезди в трилъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай