60 кина в Германия дават "Съдилището"

60 кина в Германия дават "Съдилището" | StandartNews.com

Само три прожекции в Германия на филма "Съдилището" бяха достатъчни, за да тръгне филмът по кината там в края на март догодина. При това с рекордните за българска лента 60 копия, което означава прожекции в 60 киносалона едновременно.

"Не сме очаквали толкова голям интерес от кината в Германия и фактът сега ни прави изключително щастливи. Още на предварителните прожекции, които имахме там, видяхме, че зрителите харесват филма. Немският ни ко-продуцент Александър Рис не беше на себе от радост и не спираше да повтаря как никога не е очаквал чак толкова добро посрещане от публиката и специалистите", споделя режисьорът на лентата Стефан Командарев.

Ко-продукцията, която грабна Голямата награда на фестивала "Златна роза" и приза за мъжка роля на Асен Блатечки, имаше няколко снимачни дни и в Германия.

"Там са снимани епизоди в дома на героя на Асен. Никога няма да забравя транспортирането на всевъзможни български неща от бита, които са чужди и направо неоткриваеми в Германия - като нанизи тютюн и сушени чушки. Един от най-забавните моменти остава пресъздаването на родна провинциална попфолк дискотека с танцуваща в нея масовка от германци", споделя Командарев в една от историите за Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай