Четвъртък,

Веригите: Ние също имаме ноу хау, което да споделим

От: Стандарт -
Веригите: Ние също имаме ноу хау, което да споделим
A
A
A

Не бива да забравяме, че всички сме партньори - и търговците, и производителите. Искам да благодаря на всички партьори, че България бе една от малкото държави, която не изпита продоволствен проблем в началото на пандемията. Това заяви Николай Вълканов, изпълнителен директор на Сдружението за модерна търговия, в което членуват големите търговски вериги. Той взе участие в конференцията "Криза и Зелена сделка. Време е за бързи решения в земеделието", част от националната кампания на "Стандарт" Да! На българската храна.

"Българската продукция се търси от българските потребители и затова е на щандовете на търговските верити. Те са и много добър канал за износ. Нека гледаме един на друг като партьори. Ние също имаме ноу хау, които можем да споделим с държавата и с производителите. Няма търговска верига, която да откаже качествен продукт на добра цена. Защо обаче българските продукти са дефицитни - да отговорят хората, които разпределиха 10 млрд. през последните 10 г. и резултатът е такъв", каза още Николай Вълканов.

"Аз съм твърд оптимист и несломим ентусиаст по природа и искам да вдъхна малко оптимизъм преди коледните празници. Освен ковид, ние видяхме много човешки трагедии, научихме думи като локдаун. Искам да кажа няколко думи за човешкия потенциал, каза Петко Петков от Унибит.

Той сподели своя опит от последните години. Неговата фабрика изгоря преди 2 години. "Струваше ми страшно много усилия, за да възстановя това, което изгоря. Само 6 месеца след трагедията ние въздигнахме отново фабриката. Изграждаме ново направление, каня всички, които са тук, да опитат новите продукти на фабриката", каза Петков.

"Нашата цел е да си кажем истината в очите. Виждаме огромните проблеми в страната. Но е важен човешкият потенциал. Това, което хората създават, остава в края на краищата. В очакваната промяна най-важни са хората", посочи още бизнесменът. По думите му, промяната трябва да започне от държавната администрация, защото хората трудно намират диалог с нея.

Заслужавате чест и почитания заради вашия ентусиазъм, каза Мариана Кукушева, шеф на УС на Браншовия съюз на хлебарите и сладкарите.

 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички