Конспирацията Кавалера

Фото: Орлин Николов/Rock The Night

Конспирацията Кавалера | StandartNews.com

Без разни трикове като мултимедии, пироефекти или светлинни номера, без някаква специална сценография или сценарий, само брутален траш метъл в най-чиста форма - това беше концертът на легендарните Макс и Игор Кавалера и тяхната формация Cavalera Conspiracy в столичната зала "Универсиада" във вторник. Метълската искреност без никакви преструвки беше достатъчна - над двехиляди фенове се насладиха на съвършената за тях естетика. И се пречистиха със сила, каквото притежава единствено тежката музика.

От средата на септември бандата обикаля цяла Северна Америка и Европа с турнето Return to roots 2016, с което почита 20-годишнината от Roots, най-емблематичния албум на някогашната група на братя Кавалера "Сепултура". Тавата е продадена в над два милиона копия по целия свят и повлиява на нео метъл вълната.

Cavalera Conspiracy, в която са още китаристът Марк Ризо и басистът Джони Чоу, свириха толкова, колкото бяха обещали - 90 минути. Караха парчетата от култовия албум по ред. Началото с великите Roots Bloody Roots, Cut-Throat и Ratamahatta не може да се нарече кулминацията на концерта, защото цялото изпълнение беше кулминация. 47-годишният Макс Кавалера може и да е леко остарял и растите му да са се слели в една, но все още носи онзи свой младешки шеметен взривоопасен ентусиазъм на сцената. И не спираше да крещи: "Разрушете това ши*ано място." Само една извънредна песен направиха бразилските братя и компания - Ace Of Spades на Motörhead.

Подгряващата група Dying Gorgeous Lies също заслужава аплодисменти. Харизматична и красива фронтдама Лиз Разкошната впечатли всички с срезгав мощен глас.

Само преди дни в интервю за Rock Overdose двамата братя заявиха, че е възможно да направят и турне с друг албума на "Сепултура" - Arise от 1991 година. Догодина обаче Макс ще празнува 20-годишнината на проекта си Soulfly и планира да направи запис. С третата си банда пък, Killer Be Killed, иска да запише втори албум.

Cavalera Conspiracy дойдоха у нас от Белград, а след това заминаха за Атина. Турнето им включва 32 шоута в Северна Америка, 29 в Европа и 7 в Южна Америка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай