4000 на крака пред Имани

4000 на крака пред Имани | StandartNews.com

Жените не искат да бъдат разбирани, а свободни, каза изпълнителката

 

"Каквото и да става, никога не спирайте да пеете", беше съветът на Имани към българските й фенове, които препълниха в сряда вечер зала номер едно в НДК. Тя повтори няколко пъти тези думи, докато представяше страхотния си седемчленен бенд. Имани, което означава "надежда" на суахили, е магичен пречистващ огън, концентрация на всичко нежно и деликатно в човешката душа, най-фин израз на ония ефирни неща, които ни различават от животинския свят. Нейният дълбок и хипнотизиращ глас парализира гнева, яростта и неудовлетворението, оставяйки на повърхността само любовта, надеждата и добротата.

Музикалната кариера на Надя Младжао, както е истинското й име, започва през 2008-а. Само преди пет месеца тя напълни "София лайв клуб" на първия си концерт у нас. А сега четирите хиляди я посрещнаха сякаш е богиня. Имани усети тази любов и пя два часа за тях с три страхотни биса, а към края на концерта си не се сдържа и дори слезе сред публиката.
"Миналия път беше невероятно и за това се съгласих да дойда отново. Благодаря ви, че вие също дойдохте отново", каза Имани, която пристигна у нас със сина си.

Началото на концерта беше със Save Our Soul от новия албум на Имани The Wrong Kind of War, който излезе през лятото. Последвана от No Reason No Rhyme. "Нали разбирате, че това не е църква. Ако искате да танцувате - танцувайте", подкани тя, семпло облечена в черни панталони и блуза, яке и задължителния тюрбан на главата. Освен посланията в самите песни, преди хита Тhe good, the bad and the crazy Имани каза: "Жените са трудни за разбиране - това чувам непрестанно. Но в края на деня ние не искаме да бъдем разбирани и ако вие не разбирате това, значи наистина не разбирате жените. Това, което искаме, е да бъдем свободни, да правим каквото искаме и да мислим каквото искаме - като всички останали, нито по-малко, нито повече."

Имани изпълни и своя кавър на великата Bohemian Rhapsody на "Куин", сменяйки думата момче с момиче в: I'm just a poor boy, I need no sympathy. Ако човек не се беше разчувствал дотогава, то изпълнението на прекрасното парче Slow Down вече беше последната капка в морето с емоциите. Сюрреалистичното изпълнение, забулено в мрак и дълбокия глас на Имани събраха всички терзания на човек от миналото, настоящето и дори бъдещето в сърцето му.
Slow Down прерасна в кулминация на концерта, последвана от Don't be so shy и I Lost My Keys. Следващата песен Please And Change беше отново за жените: "Спрете да се опитвате да променяте мъжа до вас. Защото това просто не може да стане. Понякога е прахосване на нерви, а понякога и на пари. Ако не можете да приемете това - отидете и си намерете нов мъж. По-лесно е." Градацията към края на концерта продължи с You Will Never Know и Silver Lining (Clap Your Hands). "След такава нощ не искам да се прибирам вкъщи", призна Имани на финала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай