За седми път търсят купувач на борсата в Огняново

Свалят цената й с 43.5%

За седми път търсят купувач на борсата в Огняново | StandartNews.com

Пазарджик. След като поредният търг за борсата в Огняново през март пропадна заради липсата на кандидати и предложението за продажбата й беше замразено за месец, кметът Тодор Попов отново го вади на бял свят. Предложението е в дневния ред на сесията на ОбС, която ще се състои на 30 май.

Този път началната цена на общинския дял в „Пазар на производителя – Пазарджик" АД от 77.99% (10 055 поименни акции с номинал 100 лв. всяка) пада от 2.1 млн. на 1.6 млн. лева. Намалението е 43.51%. Размерът на депозита също се намалява – от 1.7 на 1.3 млн. лв. Останалите параметри на сделката не се променят.

Припомняме, че през миналата година първоначално акциите на Общината бяха предложени на цена от 2.8 млн. лв., която претърпя наколко промени, за да стигне до 2.1 млн. По думите на Попов това беше критическият минимум, на който Общината беше склонна да се раздели с дела си от капитала на дружеството. Няколко пъти, след пропадане на поредния търг, той коментираше, че продажбата на борсата не е „въпрос на живот и смърт".

Сегашното, седмо по ред предложение на Попов е мотивирано с убеждението, че причината за липса на кандидати е високата начална тръжна цена. Ревизията на предишната позиция с половин милион напомня за народната мъдрост „По-добре врабче в ръката, отколкото сокол в небето".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай