Вятър духна по върховете на енергийния холдинг

Новият изпълнителен директор на БЕХ е Жаклен Коен

Вятър духна по върховете на енергийния холдинг | StandartNews.com

С протоколно решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова се извършва промяна в ръководството на “Български енергиен холдинг” ЕАД. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката.

Съгласно решението досегашните членове на Съвета на директорите - Петьо Иванов, Петър Илиев и Живко Динчев, се освобождават от постовете си заради изтичане на . Със същото протоколно решение за членове на Съвета на директорите са назначени Жаклен Коен, Живко Динчев и Андон Андонов за срок от три години. Решението на енергийния министър влиза в сила след вписване в търговския регистър.

Министър Петкова благодари на досегашния състав на Съвета на директорите на холдинга за професионализма и положените усилия за стабилизиране на енергийните дружества от групата на БЕХ ЕАД.

Новоизбраният Съвет на директорите определи за изпълнителен директор на “Български енергиен холдинг” ЕАД Жаклен Коен.

В момента Коен е председател на Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй". Той вече е оглавявал Българския енергиен холдинг. За негов директор е нaзнaчeн по време на ĸaбинeтa нa Πлaмeн Opeшapcĸи, след което е cмeнeн oт Teмeнyжĸa Πeтĸoвa. Сега тя отново го връща на поста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай