Ветеринар поиска хиподрума в Банкя

Ветеринар поиска хиподрума в Банкя | StandartNews.com

София. Спорът за собствеността на националния хиподрум в Банкя придобива все по-странни аспекти. Той бе заложен с ипотека от собственика си - фирмата "Нацианален хиподрум", на бизнесмена Васил Божков срещу кредит от Обединена българска банка. След като кредитополучателят не погасявал вноските и банката решила да придобие обезпечението по съдебен път, длъжникът оспори действията на банката.

Новото дело за националния хиподрум, на което бе даден ход в понеделник от Софийски градски съд, е за нов собственик на съоръжението. Такива претенции има ветеринарят на хиподрума в Банкя Валери Кръстев. Той иска да бъде приет за собственик по давност, тъй като повече от 16 години е работил в хиподрума и според него по този начин е владял собствеността. Съдът обаче прие, че няма доказателства за това и даде ход на делото при възраженията на адвокатите на банката.

Искането на Кръстев е абсурдно, така всеки служител и работник на всяка фирма, включително портиерът, след 10 години работа в една фирма ще претендират да са нейни собственици, коментираха защитниците на ОББ. Според запознати по такъв начин се печели време и се търси смяна на собствеността. Ако това стане, банката не би могла да прибере хиподрума за невърнатия заем, коментират запознати със случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай