Цената на парното според инфлацията

Цената на парното според инфлацията | StandartNews.com

София. Ще променят цените на парното по всяко време. Това предвижда проект на нова Наредба за регулиране на цените на парното, пусната за обществено обсъждане от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

След влизането в сила на документа регулаторът ще може да изменя цените на топлоенергията по всяко време, стига да е налице промяна на цените на природния газ или другите променливи разходи на топлофикациите. Като повод за промяна на тарифите ще служи дори и някакво изменение на нормата на възвръщаемост на капитала на ТЕЦ-овете, която не е могла да бъде предвидена при утвърждаването на цените.

Тарифите на парното ще могат да се променят и на база на инфлацията за предходна година, когато тя влияе пряко върху разходите за дейността на ТЕЦ-овете. Цените на топлата вода и парното ще се променят и въз основа на показателите за изпълнение на качеството на топлоснабдяването и на обслужването на клиентите. В случая признатите необходими приходи на ТЕЦ-овете ще се намаляват при неизпълнение на определените показатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай