Технополис купува българския бизнес на Практикер

Технополис купува българския бизнес на Практикер | StandartNews.com

София. Видеолукс Холдинг и Praktiker Германия са подписали предварителен договор за придобиване на бизнеса на немската верига хипермаркети в България. Сделката ще бъде приключена след одобрението от страна на Комисията за защита на конкуренцията, съобщава Видеолукс Холдинг.

Германската компания продава бизнеса си във всички пазари, на които присъства, след като миналата есен влезе в процедура по несъстоятелност.

В България веригата е представлявана от дружеството "Практикер", за чиято продажба днес е подписан предварителен договор между "Видеолукс холдинг" и компанията-майка в Германия. Сделката ще бъде финализирана след одобрение от Комисията за защита на конкуренцията, съобщиха от дружеството-купувач. Цена за момента не се посочва.

Новият собственик обяви, че влиза в компанията като стратегически инвеститор и ще продължи да развива магазините със същата специализация и под марката "Практикер".

Германската верига има общо девет магазина в осем български града и 567 служители.

"Видеолукс холдинг" е собственост на Тодор Белчев и Божидар Колев. Дружеството управлява веригата "Технополис", която има 31 хипермаркета и екип от над 1800 служители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай