Петък,

Шефът на летище Пловдив хвърли оставка.Описа ужасяваща ситуация

От: Стандарт -
2060
Шефът на летище Пловдив хвърли оставка.Описа ужасяваща ситуация
A
A
A

Изпълнителният директор на летище "Пловдив" Андрея Андреев изненадващо е подал оставка само месец, след като бе назначен на поста. Той е депозирал заявлението си за освобождаване от длъжност пред министъра на транспорта Христо Алексиев и до Съвета на директорите на аеропорта. 

Пред Радио Пловдив Андреев обясни, че прави това в знак на несъгласие с политиката на Министерството на транспорта в областта на гражданската авиация и заради назначаването на некомпетентни хора в ръководството на аеропорта.

По думите му, от разговора, който е имал със служебния министър на транспорта Христо Алексиев е станало ясно, че Летище Пловдив ще се концесионира едва след като в аеропорта бъдат прехвърлени всички средства от вливането на Летище София.

"Когато летището се оправи, някой ще дойде да го вземе наготово", описа подозренията си Андреев и припомни, че целта на концесионирането е именно инвестиране в развитие.

Освен това Андрея Андреев определя като некомпетентен члена на Съвета на директорите Владимир Зайков и иска освобождаването му.

Директорът описва като трагично състоянието на Летище Пловдив по няколко показателя.

"Фекалната ситуация на летището - главата на шланга на машината за източване на тоалетните на пътническите самолети е повредена от месеци, а при работа фекалиите текат по ръцете на служителите. Относно пътническите превози - недостатъчен състав на служители за обезпечаване изпълнението на летателната програма, липса на оборудване за обработка /чекиране/ на пътниците от различни авиокомпании, неадекватно заплащане, липса на работно облекло за служителите по сигурността, светотехническата система е в окаяно състояние , няма реална дейност за привличане на нови авиокомпании", пише в заявлението си до транспортния министър Андреев.

За момента на летище "Пловдив" се изпълняват полети от Лондон и Дъблин, а от ноември ще се осъществява още една линия до британската столица, ще се лети и до Меминген и Дортмунд.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com