15 лв. за море през септември

Цената на ваканцията пада с 30%, след 15 септември - наполовина

15 лв. за море през септември | StandartNews.com
  • Между 15 и 20 лв. за нощувка искат в малките курорти на юг, 32 лв. ол инклузив в Слънчев бряг
  • Цената на ваканцията пада с 30%, след 15 септември - наполовина

Топъл септември дава шанс на туристическия бизнес да удължи сезона, а на летовниците - да се радват на по-евтина почивка. През този месец цените на нощувките традиционно падат, сега намаленията са между 10 и 30 на сто.
А след 15 септември се очаква да стигнат и до 50%.
"Септември е много хубав месец, нискотарифен. Много хора казват - чакаме първия учебен ден, дъждове Е но прогнозите за сега са хубави", коментира Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна, пред Нова тв.
По думите му, всеки хотел определя цените различно, но намалението ще е между 10 и 20%. В белязаното от ковид лято 2020 най-предпочитани бяха малките места за настаняване - къщи за гости, семейни хотели, къмпинги. Голяма част от комплексите в курортите дори не отвориха. Плажовете се пълнеха най-много през уикендите.
"Тази година намалихме цените с около 10-15 %, понеже оборотите паднаха драстично с около 40-50 %. През септември също ще имаме отстъпки - уикенд пакети. Около 60% от гостите ни са уикенд туристи", обясни Димитър Иванов, управител на къща за гости.
Специални ценови пакети хотелиерите са предложили за септемврийските празници - 6 и 22 септември.
Традиционно почивката поевтинява най-рано на юг. В Приморско например повечето хотели са намалили цените с 10-15 % още преди седмица-две. Бонуси има за семейства с деца.
В хотелите с по-малко звезди и почивка на база нощувка и закуска поевтиняването влиза от началото на месеца. В делнични дни може да се стигне дори до 50 на сто намаление при 30 на сто през уикенда.
Справка в туристическите сайтове показва, че в Слънчев бряг има предложения за ол инклузив на цена от 32 лева на ден, а в Златни пясъци - за 37 лв. Еднодневен пакет със закуска, вечеря и ползване на басейн в Царево струва 35 лв., а нощувка в Несебър може да се намери и за 15 лв. Оферти на цени между 15 и 20 лева има и в други малки курорти на юг като Приморско и Лозенец.


Туроператор: Не сме на червено

Въпреки че лято 2020 бе много тежко, не сме на червено. Това сподели пред "Стандарт" представител на един от големите туроператори у нас. Сезона спасили поляците и украинците, които не се отказали от почивки у нас. Унгарците също имали записвания, но били спрени от ограничителните мерки на своето правителство, наложени на 15 юли, според които всеки, който се прибира от България, подлежи на карантина. Иначе най-многобройните чужденци в курортите ни тази година са румънците, както и българските туристи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай