Сен Тропе пие българско розе

Бялото ни вино става все по-популярно и в Монако

Сен Тропе пие българско розе | StandartNews.com

Българското розе набира все по-голяма популярност зад граница. Увеличава се и износът към атрактивни дестинации като Сен Тропе и Монако.

Това съобщи директорът на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев, цитиран от Дарик. По думите му за втора поредна година нашето розе се търси и се консумира в едни от най-големите и скъпи курорти по Средиземноморието, където за него плащат "луди пари". "Остров Сардиния, а тази година и в Сен Тропе, в Монако, в Кан, в Ница има доста силно присъствие на българско розе, което се продава там на главозамайващи цени. Но в крайна сметка, след като са го оценили и поръчали и повишаваме износа за тези дестинации, това е един много добър атестат за българското производство", каза Коев.

Розето и пенливите вина в момента са най-модерните напитки на Запад, коментират родни производители. Те също отчитат, че има голямо търсене на нашите напитки от този вид и затова винзаводите ни са се ориентирали към производство именно на тези серии. Модата в Европа не подминава и нашата страна. Виното става все по-популярна напитка у нас, като в разгара на летните месеци освен розе, масово се пие и бяло вино родно производство. В момента количествата произведено бяло вино са доста по-големи от количествата розе. До 2-3 години обаче това вероятно ще се промени и производството ще се изравни, коментира Коев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай