Ресторантьори искат падане на такси и наеми

Това са необходими спешни мерки за защита на сектора.

Ресторантьори искат падане на такси и наеми | StandartNews.com

Падане на дължимите такси и наеми заради извънредното положение поискаха в отворено писмо до кметовете на общини и председателите на общински съвети от Сдружението на заведенията в България.

Сред исканите облекчения са отпадане на дължимите такси за тротоарно право за периода от началото на извънредното положение до края на 2020 г.; цялостно преразглеждане на таксите за тротоарно право и определянето им наразходопокривен принцип, както изисква българското законодателство;

Също така - отпадане на дължимите такси смет за периода на извънредното положение; опрощаване на дължимите общински наеми за периода на извънредното положение; незабавно преустановяване на ежедневния административен натиск от проверяващи органи.

"Прогнозите на БХРА сочат фалит на около 50% от търговските обекти в бранша ни. Дори след края на кризата, тези, които оцелеят, ще могат да работят с половината си капацитет и дори на загуба, защото последствията от нея ще бъдат овладени най-рано след година"

Двайсетина готвачи, ресторантьори, бармани и сервитьори се събраха вчера на импровизиран протест пред Министерския съвет.. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай