Петък,

„Растяща лихва“ от БАКБ съчетава гъвкавост и добра доходност

От: Стандарт -
„Растяща лихва“ от БАКБ съчетава гъвкавост и добра доходност
A
A
A

Новият продукт на Българо-американска кредитна банка е 12-месечен срочен депозит, при който лихвеният процент се покачва на всеки 3 месеца. Така клиентите на банката могат не просто да са спокойни за спестяванията си, но и да получат добра и нарастваща доходност.

Това, обаче,  далеч не е единственото предимство на депозит „Растяща лихва“. За разлика от стандартните срочни депозити, той позволява теглене от средствата в края на всеки тримесечен период, без да се загуби натрупаната лихва. Независимо какви средства са изтеглени, ако оставащата сума е над определения минимум, лихвата продължава да се увеличава през следващия период.

Същевременно, ако депозитът не бъде нарушен, т.е. от него не се тегли в продължение на 12 месеца, през последното тримесечие, получената лихва значително надвишава средните пазарни нива и достига до 0,75% в лева и евро. „Растяща лихва“ предоставя гъвкавост на клиентите, спокойствието да могат да отидат на желаната почивка или да посрещнат непредвидени разходи, като едновременно с това да спечелят повече от средствата си през всеки следващ тримесечен период.

Още едно удобство на депозит „Растяща лихва“ е, че натрупаната лихва за всеки лихвен период може да бъде изплатена в отделна разплащателна сметка. Това дава на клиентите свобода да използват средствата си веднага, без излишни административни условности.

 Депозит „Растяща лихва“ е предназначен както за настоящи, така и за нови клиенти на банката. Продуктът се предлага в трите валути Български лев, Евро и Щатски долар, като минималното салдо за откриване на депозита е 1000 лв. или 1000 валутни единици.

„В БАКБ се стараем да сме максимално близо до клиентите и да отговаряме на техните очаквания. В момента те търсят основно гъвкавост за своите средства, затова сме свидетели на все по-голям обем суми, които стоят по разплащателни сметки. За да им осигурим както търсената гъвкавост, така и доходност по спестяванията им, създадохме депозит „Растяща лихва“, сподели Иван Иванов, директор Банкиране на дребно в БАКБ.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички