Превозвачи предупреждават за ужасен скок на автобусните билети

Никъде в Европа няма винетки за втора категория пътища, каза Миролюб Столарски

Превозвачи предупреждават за ужасен скок на автобусните билети | StandartNews.com

Градският транспорт в Пловдив ще се движи днес, няма да се спират и междуградските автобуси. "Запазваме правото на ефективен протест на 18 май, ако дотогава няма решение на нашите искания", каза за "Марица" Миролюб Столарски, чиято фирма "Карат С" обслужва в следобедните часове автобусната линия Пловдив-София. 

Столарски предупреди, че при галопиращата инфлация, каквато се наблюдава в момента, цената на билета от Пловдив до София може да стигне 18-20 лв., ако не отпадне акцизът на горивата. В момента билетът с тази фирма струва 12 лв. "Поскъпването на горивата е с над 48 процента и се отразява върху цената. Нашите автобуси са на нафта, като за един литър вече плащаме близо 3 лв. Повишаването на цените на винетките е три пъти. Ако няма разбиране от страна на правителството, ще трябва пътниците да платят повече пари за превоз", коментира Столарски. 

Той допълни, че никъде в Европа няма винетки за втора категория пътища, а в Западна Европа автобусите, които извършват социални превози, изобщо не се облагат с пътна такса.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай