Правят Столична агенция за инвестиции

Правят Столична агенция за инвестиции | StandartNews.com

София е европейският град с най-ниска безработица

Столична агенция за инвестиции (САИ) да бъде създадена към Столичната община, предложи кметът на София Йорданка Фандъкова на първото за годината заседание на Консултативния съвет по финанси и стопанска дейност към кмета на София. Сред новите членове на съвета са председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев, Христо Илиев - собственик на голяма компания за недвижими имоти, както и общинските съветници Иван Таков и Владимир Кисьов. Целта на създаването на САИ е компаниите, които имат инвестиционни намерения в София, да получават от едно място цялата информация, която ги интересува, да бъдат намалени и премахнати административните пречки и забавяния, обясни Фандъкова.

София е на 30-то място между 300 градове по света в класация за икономическо развитие, посочи Йорданка Фандъкова. "За последните десет години приносът към БВП на столицата е нараснал с 6,7%", каза Фандъкова. Тя добави, че София е европейският град с най-ниска безработица. Пред бизнесмените от КРИБ и общинските съветници Фандъкова представи Инвестиционната програма на общината за 2015 г., както и Стратегията за иновации.
"До средата на годината ще бъдат спрени от движение старите автобуси "Икарус", съобщи още Фандъкова. Тя допълни, че от началото на май по линия 310 в "Люлин" ще се движат само нови рейсове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай