Praktiker отнесе глоба от близо 84 000 лв.

Praktiker отнесе глоба от близо 84 000 лв. | StandartNews.com

София. 83 655 лева санкция ще трябва да плати Praktiker поради решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) заради продажба на стоки под себестойността им.

Големината на глобата е в размер на 0.1% от нетните приходи на дружеството за 2013 г.

От КЗК устаняват, че във веригата магазини на дружеството в периода от март до октомври 2013 г. са се продавали надуваеми басейни и аксесоари на цени, които не покриват разходите за производството и реализацията им.

Комисията счита, че независимо от посочените от страна на дружеството обективни предпоставки, довели до предлагането на съответните стоки на цени под разходите за производството и реализацията им, поведението на ответното предприятие е укоримо от гледна точка на правилата на лоялната конкуренция.

Нарушението е в състояние да пренасочи потребителското търсене поради наличие на ценово предимство и да допринесе за нелоялното привличане на клиенти.

При определяне на санкцията Комисията е взела под внимание тежестта и продължителността на нарушението, както и икономическото състояние на ответното дружество, поясняват от КЗК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай