Почивките остават скъпи, въпреки сваленото ДДС

Тази мярка цели по-скоро повишаване на качеството на предлаганите продукти

Почивките остават скъпи, въпреки сваленото ДДС | StandartNews.com

Сваленият процент на ДДС за туроператорите, туристическите агенции, както и за виното и бирата, няма да доведе до поевтиняване на тези услуги и продукти. Това каза изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова пред бТВ.

Според нея тази мярка цели по-скоро повишаване на качеството на предлаганите продукти, както и осигуряване на повече средства за заплати за заетите в бранша.

В крайна сметка идеята е България да излезе от класациите за най-евтина туристическа дестинация, а да предлага качествени услуги.

Карастоянова коментира още, че големите комплекси по морето това лято останаха затворени, заради липсата на достатъчно туристи. Тя посочи, че един хотел с 5000 места, не може да покрие разходите, ако посреща 1000 туристи.

Експертът коментира още и мярката за отпускане на субсидия за чартърни полети като директна подкрепа за бизнеса. Тя посочи, че се надява тази практика да се запази, тъй като е работеща в много държави.

„Благодарим на министър Николина Ангелкова, но работата която предстои е огромна.“, коментира Карастоянова във връзка с рокадите в правителството. Според нея трябва да се работи, не само за привличане на българите към родните курорти, а да се насочат усилия към чужди туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай