Петролът с твърда цена. Добивът под въпрос

Природна стихия с негативно влияние върху добива

Петролът с твърда цена. Добивът под въпрос | StandartNews.com

Цените на петрола на азиатската търговия останаха без съществена промяна днес. Опасенията, че следващо покачване на лихвите в САЩ ще намали допълнително търсенето се контрират от намалените добиви и от очакванията тропическа буря в Мексиканския залив да окаже влияние на производството, предаде Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, намаляха с 2 цента до 84,40 долара за барел.

Американският лек суров петрол отстъпи с 2 цента или 0,3 на сто до 80,07 долара за барел.

Инвеститорите очакват по-късно тази седмица важни икономически данни от САЩ - индексът на личните потребителски разходи за юли и заплатите извън земеделския сектор за август, които трябва да определят стъпките на УФР по отношение на лихвените проценти. В петък председателят на банката Джером Пауъл заяви, че повишаването трябва да продължи, за да бъде овладяна упорито високата инфлация.

Пазарите залагат на 80 срещу 20 процента, че през септември УФР ще повиши лихвите за пореден път, а вероятността това да се случи отново през ноември се оценява на 58 процента, според инструмента на "Рефинитив" (Refinitiv) "ФедУоч" (FedWatch).

Същевременно тропическата буря Идалия връхлетя вчера Куба и пое през Мексиканския залив със силата почти на ураган. Бурята е в състояние да повлияе зле на добива на петрол покрай бреговете на САЩ, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай