Перлата в короната на Samsung вече се предлага на А1.bg

Дни след премиерата на новите премиум смартфони на южнокорейския производител, А1 вече предлага Samsung Galaxy Note 20 и Galaxy Note 20 Ultra в своя онлайн магазин на А1.bg

Перлата в короната на Samsung вече се предлага на А1.bg | StandartNews.com
  • Дни след премиерата на новите премиум смартфони на южнокорейския производител, А1 вече предлага Samsung Galaxy Note 20 и Galaxy Note 20 Ultra в своя онлайн магазин на А1.bg


Перлата в короната на Samsung - новите модели от серията Note
Новите модели впечатляват с иновативен дизайн и топ възможности, както и характерния за тази серия стилус "S Pen". Писалката дава много допълнителни удобства и е с подобрени функции, сред които и по-ниска латентност. При Note 20 Ultra времезакъснението е сведено до само 9 милисекунди. Така при писане или рисуване по екрана движенията върху дисплея се визуализират почти на момента.

Продуктивност и развлечения с Note 20
Базовият модел от серията, Note 20, e по-компактният от двете устройства. Той e насочен към хората, които искат да бъдат още по-продуктивни със своя смартфон, но в същото време обичат да снимат и да използват смартфона си и за развлечения. Той е с голям дисплей в съчетание с елегантен корпус. Дисплеят е от типа Infinity-O, с Full HD+ резолюция и технология Super AMOLED Plus. Размерите му са от 6,7-инча, като тънките рамки около него акцентират още повече върху размера му. В Note 20 екранът не е извит, а завръщането на тази тенденция е жест към множеството потребители и фенове на Samsung, които отдавна искат тази промяна. Дисплеят е защитен от Corning Gorilla Glass oт пето поколение, което дава още повече сигурност и защита от надрасквания или изпускания. Той има малък прорез в горната си част по средата, който включва 10 MB широкоъгълна селфи камера с възможности за заснемане на 4K видео с до 60 кадъра в секунда. Освен селфи камерата, потребителите ще останат впечатлени и от тройната комбинация от камери на гърба на Note 20 - 12 MP широкоъгълна, 64 MP телефото и 12 MP ултраширокоъгълна камера. Смартфонът дава възможности и за автоматично активиране на HDR функция, снимане на панорамни изображения, оптична стабилизация (OIS) и заснемане на видео с 8К и 24 кадъра в секунда. Множеството функции и красивият дизайн определено ще се харесат на потребителите, които се насочат към покупка на този модел.

По-големият "брат" от серията - Note 20 Ultra
Note 20 Ultra съчетава всички тези функции, но предлага още повече възможности и се отличава по дизайн. Флагманът е насочен към потребителите, които искат стилно устройство, с невероятни възможности, което може да използва за работа или в ежедневни ситуации.
Корпусът му e комбинация от стоманена рамка, здрав алуминий и още по-здраво закалено стъкло на дисплея. Дисплеят е с диагонал 6,9 инча с Quad HD+ резолюция и извивки от двете страни. Технологията е Dynamic AMOLED 2X, което позволява използване на режим на картината със 120 Hz, за разлика от стандартните 60 Hz при повечето смартфони на пазара. Опреснителната честота в модела зависи от желанията на потребителите. Те могат да оставят автоматична настройка, която динамично може да я променя между 60 и 120 Hz, спрямо това, което се визуализира на дисплея.
Екранът впечатлява и със своята защита с т.нар. "Victus" закалено стъкло. Тази разработка от Corning Gorilla според Samsung е най-усъвършенстваното стъкло. При тестовете, проведени от компанията, то е било два пъти по-устойчиво на надраскване от предишните модели, и дори може да устои на падане от 2 метра върху твърда повърхност.

Камерите в Note 20 Ultra отново са 4 - селфи камера, която се намира в изрязания отвор на дисплея - с по-малки размери от Note 20, и три на задния панел, с още по-впечатляващи характеристики. Както в модела S20 Ultra, Note 20 Ultra включва своя най-добър сензор с цели 108 MP. Основната камера е широкоъгълна, с лазерен автофокус и оптична стабилизация. Налични са и ултраширокоъгълна камера с 12 MP и възможност за заснемане на изображения с до 120 градуса от видимия спектър, както и перископен обектив с 12 MP, с възможност за оптично приближаване до 5 пъти и дигитално приближаване до 50. Камерата определено ще се хареса на всеки любител на смартфон фотографията с ярки изображения, отличен динамичен контраст и богати детайли.

Гигабайти памет и осемядрен процесор
В базовата си версия Note 20 притежава 256 GB място за съхранение и 8 GB оперативна памет, докато при базовата версия на Note 20 Ultra тези показатели са съответно 128 GB и 12 GB.
Друг интересен акцент на новите флагмани е процесорът Exynos 990. Той е осемядрен, поддържа множество едновременни процеси, подкрепени от изкуствен интелект, като за оптимално използване на процесора конфигурацията на ядрата следва принципа 2+2+4, със съответна работна честота 2,73 GHz, 2,50 GHz, 2,0 GHz. Освен максимална производителност, по този начин Exynos 990 осигурява и оптимално съхранение на енергия и така щади допълнително батериите. Техният капацитет е съответно 4 300 mAh за Note 20 и 4 500 mAh за Note 20 Ultra.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай