Нова мода! Магазини бягат от моловете. Къде се местят?

Увеличават се и свободните офис площи

Нова мода! Магазини бягат от моловете. Къде се местят? | StandartNews.com

Магазини масово бягат от моловете. Това е новата тенденция на пазара, вследствие пандемията. Успешните магазини се местят на главни търговски улици, показва анализ на Colliers, цитиран от сайта Парите ни.

По данни на компанията търговските улици в София запазват стабилни нива на заетост и нови откривания в края на 2020 г., а бул. "Витоша" бележи лек спад в свободните площи за първото полугодие от почти 9 процента на 7,5 процента.

Предлагането на търговски площи се запазва при размер от 390 660 кв. м. Нивата на предлагане в търговските паркове се задържат на 66 200 кв. м. Наетите площи в търговските центрове в столицата достигна 10 500 кв. м., а обемът усвоени площи в парковете е 3 250 кв. м.

Наемните нива остават без промяна. Прогнозата е до края на 2021 г. да бъдат отворени обекти на площ от над 10 000 кв. м. в София, а наемните нива да останат без промяна.

Увеличават се и свободните офис площи. През първото полугодие на 2021 г. предлагането на офис площи в София записва ръст от 4%, като общата квадратура достига 2,5 млн. кв. м. Нивата на свободните площи нарастват с 3% за първите шест месеца на 2021 г. и достигат 16%, като този ръст се дължи най-вече на добавеното ново предлагане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай