Нов луксозен смарт часовник за спорт от Huawei

Huawei Watch Ultimate е първият смарт часовник с корпус от течен метал

Нов луксозен смарт часовник за спорт от Huawei | StandartNews.com
  • Huawei Watch Ultimate е първият смарт часовник с корпус от течен метал

В края на месец март Huawei представи новия си клас премиум смарт часовници, които са изработени от първокласни материали, предлагат високо ниво на водоустойчивост и дълъг живот на батерията. Първият представител на новото поколение умни часовници е Huawei Watch Ultimate и вече може да бъде закупен с мобилните планове на А1.

Корпусът на Huawei Watch Ultimate е вдъхновен от ръчните часовници за гмуркане и има диаметър от 48,5 мм. Той е с AMOLED дисплей с резолюция 466х466 пиксела и честота на опресняване до 60Hz. Моделът предлага бързо безжично зареждане, което позволява зареждането му от 0 до 100% за един час, а веднъж напълно зареден, може да издържи до 14 дни, което го превръща в надежден спътник по време на пътувания и приключения на открито.

Друга прилика с луксозните ръчни часовници от висок клас е употребата на аморфен или течен метал, базиран на цирконий, за изработката на корпуса. Този материал прави Huawei Watch Ultimate много по-здрав и издръжлив, което е от особена важност при екстремните спортове.

Устройството e с керамична рамка, която е по-устойчива на надраскване в сравнение със стоманата и ще запази своя вид по-дълго време. Друга интересна характеристика на модела е високата водоустойчивост, която позволява гмуркането на до 100 метра дълбочина. Huawei Watch Ultimate има четири режима на гмуркане, алгоритъм за декомпресия и може да следи скоростта на изкачване, за да задава безопасно темпо за потребителя.

Освен функциите за гмуркане, Watch Ultimate предлага изследване на наситеността на кислород в кръвта, следене на пулса, съня, стреса и ЕКГ анализ. Часовникът разполага и с новия режим Expedition, който е предназначен за активности сред природата, и показва полезна информация като маршрут, локация и др.

Huawei Watch Ultimate се предлага в две версии. Първата е със син пръстен на корпуса от аморфен метал в цвят металик, основна титаниева и допълнителна синя каишка от хидрогениран нитрилен каучук. Синята каишка може да бъде удължена при гмуркане - за носене върху водолазен костюм. Втората версия на часовника е изцяло в черно - черен цвят на корпуса от аморфен метал и черна каишка от хидрогениран нитрилен каучук с възможност за удължаване.

Цената на Huawei Watch Ultimate започва от 43,99 лева на месец или 889,99 лева в брой с план Unlimited Ultra за моделът в черно, а този в синьо е наличен от 53,99 лева на месец или 1 109,99 лева в брой със същия план.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай