Неделя,

Нинова с добри новини за тока, кого зарадва

От: Редакция, фото: БТА -
666
Нинова с добри новини за тока, кого зарадва
A
A
A

До дни ще бъде обявен компенсаторен механизъм за бизнеса за цената на тока след наложения мораториум върху поскъпването на електроенергията за бита.

Това вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова след среща с представители на работодателските организации. Това е една от трите краткосрочни мерки в подкрепа на бизнеса, за които са се разбрали участниците в днешната среща.

"Ще настояваме още за декември да има компенсации за бизнеса заради високата цена на тока", каза Нинова.

Мерките за подпомагане на фирмите, засегнати от ограниченията, въведени заради ковид кризата, да продължат и след 1 януари, е втората краткосрочна мярка, каза Нинова. Тя уточни, че става дума за мерките "80 на 20" и "60 на 40".

Третата мярка е заедно с бизнеса да се работи по предложения за изготвяне на бюджета за 2022 година.

Намаляването на административната тежест, обвързването на образованието с икономиката, за да има подготвени кадри, финансирането на фирмите и особено на малките, средните и микропредприятията, са сред средносрочните мерки в подкрепа на бизнеса.

"Дългосрочно заедно ще работим по онази част от Плана за възстановяване и устойчивост в частта за малките, средните и микро предприятията, за да се възползваме като икономика от средствата, предназначени за България" заяви Нинова.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com