Сряда,

Николова в Москва: Готови сме за руските туристи

От: Рачо Рачев -
Николова в Москва: Готови сме за руските туристи
A
A
A

Страната ни участва ежегодно в панаира през последните 26 години, като тази година за първи път сме страна партньор. Това от своя страна свидетелства както за важността на изложението, така и за важността на Русия като туристически пазар и партньор за страната ни, заяви вицепремиерът по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова при откриването на Международното туристическо изложение "Отдих" 2020 в Москва.

В приветственото си слово Николова заяви, че всяка година стотици хиляди руски граждани избират България за своята почивка, разпознавайки традицията, качеството и разнообразието на българския туристически продукт.

"Гостите ни от Русия предпочитат нашите златни черноморски плажове, спа и уелнес центрове, гурме, културни и исторически маршрути. Страната ни има много възможности за масов и специализиран висококачествен туризъм, което прави България атрактивна и конкурентна дестинация на четири сезона", поясни вицепремиерът Николова.

Тя обърна внимание и на факта, че пандемията от COVID-19 е оказала изключително негативно влияние върху туризма, който близо 3 месеца не функционира, поради затворени граници и наложените противоепидемични мерки, с които се ограничаваха всякакъв вид пътувания.

"Въпреки всички трудности, с прилагането на навременни противоепидемични мерки за ограничаването на заразата и на икономически мерки в помощ на туристическия сектор, България е готова да приеме гости от Русия, като една сигурна дестинация в контекста на продължаващата криза около коронавируса", заяви Николова. Министерството на туризма усилено работи за възстановяване на туристическите посещения с Русия, което е цел и за двете страни.

"Международното туристическо изложение Отдих 2020 предоставя чудесна платформа, чрез която да се запознаете с туристическия потенциал на страната ни и бих искала да Ви поканя на нашия щанд да преоткриете България", обърна се към всички гости министърът на туризма на България и изрази убедеността си за интересни и продуктивни срещи с участниците в изложението в търсене на нови възможности за подобряване на сътрудничеството и партньорството в областта на туризма.

Марияна Николова откри изложението заедно със Зарина Догузова, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички