Най-зелената компания на 2023 е Ди Ес Смит България

През последните години компанията се е фокусирала върху намаляването на въглеродните емисии посредством прилагането на устойчиви практики

Най-зелената компания на 2023 е Ди Ес Смит България | StandartNews.com
  • Ди Ес Смит България беше отличен в категория „Зелена компания на 2023“ на ежегодните награди Forbes Business Awards 2023

Ди Ес Смит, лидер в областта на устойчивите опаковки и иновациите, бе обявен за „Зелена компания на 2023“ на ежегодните Forbes Business Awards 2023. През последните години компанията се е фокусирала върху намаляването на въглеродните емисии посредством прилагането на устойчиви практики и инвестиции в обучението на бъдещите лидери, отговорни за преминаването на българската икономика към кръгова. Продуктите, разработени от експертите на Ди Ес Смит България, предоставят възможността на компаниите да намалят разходите си, като същевременно сведат до минимум въздействието си върху околната среда.

Базираните в Пазарджик Ди Ес Смит България бяха номинирани за „Зелена компания на 2023“ и „Компания на 2023 – производство“, а на 5 април 2023 г. в Hyatt Regency Sofia се проведе официалната церемония по награждаването, на която редица компании взеха участие. Основна политика на „Най-зелената компания на 2023“ е да се фокусира върху затварянето на производствения цикъл съгласно принципите на кръговата икономика чрез подобряване на конструкциите на опаковките. В допълнение, компанията насочва усилията си към опазване на околната среда, оптимизирайки максимално употребата на всички предоставени ресурси.

„Да получиш тази награда е не само признание за досегашните ни постижения, но и напомняне за отговорността, която носим да продължим да разширяваме границите на възможностите си. Стремежът ни към съвършенство и непоколебимият ни ангажимент към нашите клиенти ще продължат да са движеща сила за нас. Благодарни сме за това признание и ще продължим да работим неуморно, за да изградим по-добро бъдеще за нашите клиенти, за нашия екип и за нашата индустрия.“ - каза Йоаннис Аграфиотис, изпълнителен директор на Ди Ес Смит България.

С цел да отговори на пазарните изисквания и да инициира устойчиви промени, Ди Ес Смит развива редица иновативни проекти. Например, дори малка промяна в дизайна на опаковката (с 1 мм) може да има огромно влияние върху намаляването на разходите. В допълнение, от потребителска гледна точка все повече хора обръщат внимание на качеството на опаковката, като се акцентира върху съотношението големина на продукта – големина на опаковката. Според изследване, през юли 2022 г., потребителите все повече отдават значение на устойчивите практики. Това включва и начина, по който продуктите се опаковат и транспортират. Например, цели 40 % от потребителите на нарастващия канал за електронна търговия посочват, че получената опаковка на пратката е била твърде голяма в сравнение с изпратения продукт. 43 % пък смятат, че  доставчикът е използвал твърде много нерециклируеми материали.

Компанията непрекъснато инвестира не само в оборудване, но и в също така  в програми за обучение и развитие на персонала, за да гарантира, че те разполагат с необходимите знания и умения. Така те биха имали възможността да разработват качествени продукти и да се адаптират към бързо променящите се пазарни условия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай