Над 14 кг изделия от благородни метали пусна на търг НАП

Над 14 кг изделия от благородни метали пусна на търг НАП  | StandartNews.com

София. Над 14 килограма изделия от злато и сребро предлага на търг столичната НАП. Изделията са собственост на държавата, иззети са от съдебните органи и подлежат на публична продан по реда на ДОПК. В момента се съхраняват в Монетния двор на гара Искър, където могат да бъдат огледани от 08 до 10 юли 2013 г.

За продан са обявени 6467 броя гривни, синджири, обеци, медальони и пръстени. Предлагат се и 2 отливки от сребро, проба 440. Общото тегло на златните бижута е 688.67 грама, а на сребърните - 13 752.98 грама. Изделията са разделени в две групи, като за всяка от тях може да се кандидатства поотделно. Началната тръжна цена от която започва наддаването за всички накити е 34 282 лева.

Повечето от продаваните изделия са изработени от сребро, проба 925. Златните накити са предимно от 14 каратово злато. Част от бижутата не са маркирани с държавен знак. Някои от тях са с несъответстващо на стандарта съдържание на благородния метал и подлежат на преработка.

Предлагат се и 2 броя оригинални ръчни часовници „Aqua master" от неблагороден метал. Те са обособени в самостоятелна група и началната тръжна цена за тях е 350 лева.

Предложенията за участие в търга се представят от 08 до 11 юли 2013 г, в сградата на ТД на НАП София, ул. „Аксаков" № 21. В същия срок, кандидат купувачите следва да преведат депозит в размер на 20% от началната продажна цена на съответната група изделия, за която смятат да наддават. Ако един купувач участва за няколко групи, трябва да внесе депозит за всяка от тях поотделно. Самият търг е насрочен за 15 юли 2013 г.

До участие в наддаването се допускат само лица, регистрирани в Министерството на финансите, съгласно Валутния закон. В удостоверението за регистрация следва да има вписана и дейност по преработване на благородни метали, с оглед това, че изделията с несъответстващо на стандарта съдържание на благородния метал в тях подлежат на преработка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай