Митничарите с 3 тайни джоба

Търсят кой да шие новите им костюми

Митничарите с 3 тайни джоба | StandartNews.com

София. Новите сака на митничарите ще имат три тайни джоба. В тях те няма да прибират рушвети, а ще държат лични вещи, документи и джобни. Привилегията обаче е само за мъжете. Тениските и полите на митничарките няма да имат джобове. Така дамите ще бъдат по-елегантни, макар и без скривалища в облеклото.

Това предвиждат изискванията за новите зимни и летни костюми на служителите в Агенция "Митници". Ушиването на дрехите ще бъде възложено чрез обществена поръчка. Доскоро в нета вървяха шеги, че джобовете на митничари и катаджии трябва да бъдат зашити, за да няма къде да крият рушветите. Друга идея беше да се сложи лимит на джобните. При последната акция срещу корумпирани митничари в Капитан Андреево се оказа, че за една смяна служителите са събрали 14 бона.

Документите за новите митничарски униформи вече са публикувани в електронната страница на агенцията. Оферти ще се набират до 29 юни. Спечелилите фирми трябва да изработят 1298 униформи. В документацията за изработка на костюмите е заложено изрично изискване платът, от който ще са изработени, да не се мачка. Фирмите, които искат да участват в ушиването на костюмите, трябва да докажат, че за предходните три години са имали поне 1,5 млн. лв. оборот. Ако искат да шият ризи, минималният оборот е 280 000 лв., а за тениските - 70 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай