Петък,

Министър Стоянов каза ще има ли газ след октомври

От: Редакция -
2186
Министър Стоянов каза ще има ли газ след октомври
A
A
A

Убеден съм, че газ ще има и след октомври, борим се на каква цена да бъде, каза по бТВ в предаването "Защо, г-н министър?" служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

Ако се оптимизират процеси в производството и търговията на горива, цените могат да паднат, каза Стоянов по повод разговори с Лукойл.

Има работна група по формулата за компенсации, които след конституирането Народното събрание да разгледа, допълни министърът и уточни, че бизнесът иска газ на цена до около 250 лева. Аз съм абсолютен привърженик на диверсификацията. Трябва да получаваме по колкото се може повече канали газ, каза министърът.

По думите му първата грешна стъпка на предишното правителство е, че са поръчани танкери, а не е имало договорка къде да бъдат разтоварени. Втората причина да бъдат отказани е цената. Служебното правителство направи всичко възможно да осигури слотове. Тези, които ще бъдат ползвани за октомври, са закупени през април и май. Изпуснати са възможности за договаряне на слотове, каза Стоянов.

Министърът посочи, че се преговаря както с "Газпром", така и с други възможни доставчици. 

Към Румъния и Полша изнасяме оръжие. Но това, не значи, че изнасяме към Украйна, каза Стоянов.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com