Министър Данов обещал 500 хил. лв. помощ за 44 общини

Министър Данов обещал 500 хил. лв. помощ за 44 общини | StandartNews.com

Добрич. На провелото се заседание на УС на НСОРБ министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов е обещал от 6-те млн. лв. за общините да бъдат заделени около 500 хил. лв., с които да се подпомогнат 44 общини в страната, които не са предприели никакви процедури за общи устройствени планове. Това съобщи кметът на Добрич и член на УС на НСОРБ Детелина Николова.

"Ние настоявахме да ни се дадат критериите, по които 6-те милиона лв., които са предназначени за дейности по ОУП, ще бъдат разпределяни по общини. Министърът заяви, че тепърва те се уточняват, но бе категоричен че с капацитет и в рамките на около 500 хил. лв. ще бъдат разпределени на 44 общини, които по една или друга причина, изобщо не са започнали процедури" - каза Николова.

Тя добави, че общините още са настоявали за това да бъдат оповестени критериите, по които ще бъдат оценявани вече подадените проекти в областните администрации и одобрените ще бъдат финансирани от министерството на Данов, но и тук им е бил отказан точен отговор, като министър Данов е съобщил, че на предстоящото заседание в сряда кабинетът ще одобрява критериите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай